Magazin > Film & Glasba & TV
66 ogledov

Ko mala luna zraste v veliko luno

(Foto: Prešernovo gledališče Kranj) Žurnal24 main
Dopoldan razveselite svoje najmlajše in se z njimi sprostite v igrani predstavi Mala in velika luna, ki jo bodo ob 11. uri uprizorili v Prešernovem gledališču v Kranju.

Besedila za otroke, napisana v poetičnem jeziku in hkrati komunikativna, so redkost. Pri Mali in veliki luni pesnika Borisa A. Novaka je zanimivo prav to, da združuje tako rekoč dva izključujoča se žanra, in tako imamo pred seboj eno najlepših poetičnih besedil za velike in majhne otroke.

Poleg tega pa je sama zgodba ves čas napeta in zanimiva, obenem pa tudi poučna zaradi svojega sporočila o Lunini želji po tem, da bi čim prej odrasla in postala polna. S podobno željo se sreča vsak otrok, saj bi vsakdo od nas rad čim prej odrasel. Toda ko nastopi dolgo pričakovana odraslost, marsikdo obžaluje, da je otroštvo za zmeraj izgubljeno.

Mala in velika luna skozi metaforo o rastoči in padajoči luni govori natanko o tem, da je v svojem srcu mogoče ostati večen in srečen otrok. Predstava s songi, ki bodo hitro šli v uho, bo primerna za otroke od 3. do 100. leta.

Za vstopnico boste odšteli od 10 do 19 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.