Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

Ko mesto zadiha z glasbeno pomladjo

Gilles Peterson
1/2
Arhiv organizatorja
Sezona festivalskih norij v tujini je pred nami in eden prvih, nedaleč stran od nas, je Springfestival, ki se v avstrijskem Gradcu začne jutri. Ne spreglejte vročih imen elektronske glasbe.

Springfestival, ki se letos začenja jutri in bo trajal do 20. maja v nam bližnjem Gradcu, je posebej znan po tem, da celotno mesto zadiha skupaj festivalom.

Ekipa festivala namreč programsko poveže številne klube, ki se pretvorijo v festivalska prizorišča, na katerih se bo letos zvrstilo več kot 50 imen. Jutri Springfestival odpira sočni Brazilec Amon Tobin, ki ima za seboj sedem studijskih albumov, svojo glasbeno pot pa je začel leta 1996 z izdajami pri londonski založbi Ninja Tune.

Tobin z otvoritvenim nastopom napoveduje še kako naelektrene štiri festivalske dni, na katerem bodo glasbo sukali Drumagick, Mixhell live, Dillon live, Paul Chambers, Andy Butler (Hercules And Love Affair DJ-Set), Hype in mnogi drugi.

Posebni sladkorčki za najbolj naelektrene
Omeniti gre posebne dogodke in noči, ki jih prirejajo elitne založbe elektronske glasbe. Če vas Amon Tobin ne premami, lahko jutri v Gradec skočite na Ram Recordings Night, kjer bodo vrteli Delta Heavy, Loadstar, Texas, Wilkinson, Hamilton, Cyantific in Ray Rampage, podroben program za preostale dni pa si lahko ogledate na spletni strani festivala.

Pomladni festival v soboto zvečer zaključuje Closing Party, na katerem se bodo zvrstili Skream & Benga feat. Youngman & Sgt. Pokes,
Ms. Dynamite Live,
Toddla T Sound Live,
Foreign Beggars Live in Electrosacher, v nedeljo, zadnji dan, pa vas točno opoldan čaka še poslednje glasbeno sladkanje z Bernsteinom, Bogdom aka Redstarom, Puschmannom in Bitzem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.