Magazin > Film & Glasba & TV
89 ogledov

"Ko prdne Severina, diši drugače"

Vili Resnik Željko Stevanič/IFP
Vili Resnik je razočaran nad slovenskim narodom, očitke pa meče tudi na novinarje.

"Govorim kot glasbenik. Prešeren in Cankar se morata obračati v grobu, saj sta se borila za slovenski jezik, Slovenci pa se sramujemo vsake slovenske besede in glasbe. Je pa res, da smo hlapci in bomo to tudi ostali. To razumem in zato slovenskemu narodu ne zamerim. Konec koncev sem dosti naredil, da lahko kaj rečem, vsaj v glasbenem smislu, ne kar se tiče politike. Politiki so sploh vse zagovedili," pravi Vili Resnik, ki meni, da Slovenci bolj cenimo tuje kot domače izvajalce: "Krivi ste novinarji, ki znate pisali le o Severini, kako je prdnila. To je res zanimivo, saj diši drugače, kot če prdnejo Slovenci. Žalostno, bolje bi bilo, da bi ostali tam, kjer smo bili."


A Vili pravi, da tega ne govori iz jeze. "Nisem jezen, razočaran sem, da so ljudje v tej dobi računalnikov tako zaplankani, da ne vidijo, kaj se dogaja. Razočaran sem nad ljudmi, ki jih imam zelo zelo rad, saj so delavni in pošteni, a kdor je v Sloveniji pošten, je idiot. Škoda, ne zaslužimo si tako lepe zemlje in vsega, kar nas obkroža," dodaja Resnik, ki slovenske glasbenike primerja s kekci in opicami: "Za vsako dobrodelno stvar smo kekci vedno dobrodošli in butasti. Slovenčki res skočimo kot opice, se potrudimo, ko pa je vprašanje denarja, so pa carji naši bivši, ki imajo 20-krat večjo ceno. Slovenski izvajalci smo 20-krat večji bebci, krivi pa ste novinarji, ker pišete o Murku, ki naj bi bil slovenska scena. Ker nihče nič ne reče, smo tam, kjer smo – v dreku. Če nekdo posluša Vilija Resnika, je govedar, če posluša Ceco ali Severino, pa je inteligenten. Važno, da ni slovensko, ker je vse slovensko zanič."

Komentarjev 83
  • dragec 19:45 05.marec 2014.

    Vili,jebi ga,kdo te še pšosluša

  • faca 09:41 05.marec 2014.

    Vsak posameznik posluša kaj mu gre v uho.Ne vidim tu nobenega vpliva novinarjev itd..Zakaj bi imel nek novinar vpliv na moje mnenje o glasbi in stilu ki ga poslušam . Torej po Vilijevih besedah ker smo slovenci moramo poslušati slovensko? ...prikaži več Jaz poslušam vse , od slovenske dobre glasbe , metalike , balkanske pa tud japonske če je pesem na mestu. To kaj govori Vili pa je glupust zato ker ima prazne koncerte in posledično prazno denarnico ki mu očitno vpliva na možgane .

  • janez 01:36 05.marec 2014.

    Bravo Vili !ssOdlično si povedal !