Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

"Ko sanje postanejo resničnost"

Misija Evrovizija Saša Despot
Finalistka oddaje Misija Evrovizija, Eva Boto, ki se bo 26. februarja borila za nastop na Eurosongu, je za Žurnal24 spregovorila o svojih občutkih ob uvrstitvi na izbor Ema ter možnostih za zmago.

Ali bi lahko rekla, da ti priložnost nastopa na Emi, predstavlja izpolnitev tvojih sanj?
Ja, definitivno lahko rečem, da je tako. Dosegla sem svoj cilj - prišla sem na Emo, in človek lahko pri tem reče: ko sanje postanejo resničnost. 

Ali sicer redno spremljaš Eurosong?
Spremljam, vsako leto. Zdi se mi, da je to res fajn šov za mlade in vse generacije. Vidiš, kaj se dogaja v drugih državah: kdo so njihovi predstavniki in glasbeniki, spoznavaš tudi druge kulture, 
kar je fino. 

Kako se počutiš ob dejstvu, da si favoritinja žirije?
Tako jaz kot dvojčici Prusnik smo favoritinje. Sedaj je vse v rokah gledalcev in 26. februarja bo 
tisti odločilni dan, ko se bo videlo, katera je boljša po njihovem mnenju. Kar se bo zgodilo, se bo. 

Kaj meniš, kakšne možnosti imaš na Emi, glede na to, da sta dvojčici precej popularni?
Vse imamo enake možnosti in si tudi zaslužimo enako. Vse tri finalistke smo si vstop na Emo prislužile, saj smo se zanj maksimalno potrudile. Ves naš vloženi trud in volja sta poplačana. 

S čim lahko po tvojem mnenju na Evrosongu pridemo dlje: s tvojo balado ali z energijo dvojčic Prusnik?
Meni primanjkuje ravno tega, te energije v nastopu, ki jo imata dvojčici. Sama se namreč osredotočam bolj na glas, besedilo in pesem, ki jo pojem ter na to kako vse skupaj doživljam. Ne vem, kaj bi se lahko bolj prijelo. 

So ti pri srcu predvsem balade ali tudi nekoliko živahnejše skladbe?
Všeč so mi vse zvrsti glasbe, čeprav se bolj najdem v baladah. Vem, da ljudje poznajo tudi energično Evo, ki lahko pokaže tisto pravo energijo. 

S čim si imela več težav: z medijsko prepoznavnostjo ali s treniranjem svojega glasu?
Ni bilo večjih težav. Res pa je, da se je bilo na vajah potrebno pripraviti in potruditi za dober nastop, saj sei te s tem ljudje bolj zapomnijo. 

Kaj meniš o pripombah žirije?
Vse njihove pripombe, nasveti, komentarji in komplimenti nam vsem predstavljajo besede, 
ki si jih moraš zapomniti in upoštevati, ker ti pridejo zelo prav, saj so ti ljudje v tem poslu izkušeni. Fino jih je poslušati, saj ti je potem lažje in veš, s čim se pravzaprav soočaš, kar zelo pomaga. 

Na čem pri sebi boš do Eme največ delala?
Delala bom predvsem na odrskem nastopu, čim več zagotovo na energiji in mogoče se predstavim tudi s kakšno bolj energično pesmijo. Da ljudje ne bodo rekli: ta zna peti le balade. Vokala seveda ne bom zanemarjala, potrudila se bom, da bo ta še boljši in da bom imela še več kondicije. Hodila bom na vaje k Darji, Raayu, Tini, kar imamo tudi na razpolago. Priprave in vaje bodo in tako bo finalni nastop tudi uspel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.