Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

Ko se mora kralj naučiti govora

Kraljev govor Žurnal24 main
Na filmskih srečanjih ob kavi se boste ob 10. uri srečali s Kraljevim govorom (The King's Speech) in nato v Kavarni poklepetali z gostom Tomažem Gubenškom.

Po smrti njegovega očeta, kralja Jurija V., in škandalozni abdikaciji njegovega brata, kralja Edvarda VIII., je Bertie (Colin Firth), ki se že celo življenje spopada z govorno napako, okronan za angleškega kralja Jurija VI. Da bi premagal jecljanje in bil v času vojne sposoben nagovoriti ljudstvo, se na predlog žene Elizabete (Helena Bonham Carter), bodoče kraljice, obrne na ekscentričnega terapevta Lionela Logueja (Geoffrey Rush). Z njegovo pomočjo in ob podpori družine, vlade in Winstona Churchilla (Timothy Spall) kralj premaga jecljanje.

Toda začetek druge svetovne vojne kralja postavi pred novo preizkušnjo, saj mora s svojim zgledom združiti in opogumiti Britance.

Predstava je abonmajska in za izven. Cena abonmaja za poznejša leta je 30 evrov. Za vstopnico za posamezen film boste odšteli 4,25 evra, člani Kluba Kinodvor pa 3,80 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.