Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Ko se mora kralj naučiti govora

Kraljev govor Kinodvor
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Kraljev govor (The King's Speech), ujemite ga ob 19. uri.

Po smrti njegovega očeta, kralja Jurija V., in škandalozni abdikaciji njegovega brata, kralja Edvarda VIII., je Bertie (Colin Firth), ki se že celo življenje spopada z govorno napako, okronan za angleškega kralja Jurija VI. Da bi premagal jecljanje in bil v času vojne sposoben nagovoriti ljudstvo, se na predlog žene Elizabete (Helena Bonham Carter), bodoče kraljice, obrne na ekscentričnega terapevta Lionela Logueja (Geoffrey Rush). Z njegovo pomočjo in ob podpori družine, vlade in Winstona Churchilla (Timothy Spall) kralj premaga jecljanje.

Toda začetek druge svetovne vojne kralja postavi pred novo preizkušnjo, saj mora s svojim zgledom združiti in opogumiti Britance.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.