Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Ko se vse lahko spremeni v prah

Prah Peter Uhan, SNG Drama Ljubljana
Kaj za zakonski par srednjih let pomeni zadetek na loteriji, si lahko ob 20. uri ogledate v Slovenskem narodnem gledališču Drama v Ljubljani v gledališki drami Prah.

Dramatik in prozaist György Spiró sodi med najuglednejše sodobne madžarske pisce. Njegova igra Prah iz leta 2005 je bila večkrat uspešno uprizorjena doma in na tujem.

Zakonski par (Maja Sever in Valter Dragan) srednjih let živi življenje, v katerem se kar najbolj odražajo številne tegobe, tako imenovane tranzicije iz nekdanjih skromnih socialističnih razmer v še bolj krut čas divjega kapitalizma in vsakršnih – materialnih in moralnih – kriz.

Igra se začne, ko pride mož prej domov iz službe, ves presunjen, ker je zadel precejšno vsoto na loteriji. Sledijo različne faze soočenja z veselo novico: od evforičnih načrtov, kaj vse bosta zakonca storila z denarjem, do strahu, kaj vse se jima utegne zgoditi, ko bodo drugi videli, da sta bogata.

Igra je polna črnega humorja, smešnih in absurdnih preobratov, iz katerih se vse bolj kaže, da zavoženega življenja ni tako lahko popraviti.

Za vstopnico boste odšteli 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.