Magazin > Film & Glasba & TV
38 ogledov

Ko vas zapelje neustavljivi šarmer

Don Juan Damjan Švarc, SNG Maribor
V Slovensko narodno gledališče Maribor je aprila prišla seksualna tragikomedija Don Juan, ki jo je režiral Boris Cavazza. Če si je še niste, si jo lahko ogledate nocoj ob 20. uri.

Molière je v Don Juanu (Tadej Toš) prikazal neustavljivega šarmerja, okrutnega ljubimca, ki kroji usode žensk in se pri tem ne meni za posvetne, cerkvene ali človeške postave. Njegovemu neustavljivemu šarmu je podlegla tudi donja Elvira (Eva Kraš), ki jo je v svoji strastni sili iztrgal iz samostana. A ker Don Juanovo poželenje po vsaki zmagi kmalu usahne, se po poroki že ozira za drugimi.

Jean-Baptiste Poquelin, poznan z umetniškim imenom Molière (1622–1673), je igro o neutrudljivem zapeljivcu Don Juanu krstno uprizoril leta 1665 v Palais-Royal.

Oče in Elvira ga svarita, naj stopi na pravo pot in se ogne pogubi, a Don Juan se odloči, da svoje narave ne bo spreminjal, pač pa jo bo skril za plaščem svetohlinstva. Prepričan je, da bo pod to krinko lahko še naprej nekaznovano počel, kar mu bo padlo na pamet. A njegova erotična komedija življenja se nezadržno bliža h koncu.

Cena vstopnice je od deset do 16 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.