Magazin > Film & Glasba & TV
44 ogledov

Ko zadiši po filmskih obletnicah

Titanik
1/14
Kolosej
V kinematografe prihajajo filmske obletnice, ob katerih se boste nasmejali ali pa zajokali v aprilskih dneh. Preverite, kaj vas čaka.

Oči in ušesa boga – videonadzor Sudana, od 3. aprila, Kinodvor: Dokumentarec Toma Križnarja in Maje Weiss je zgodba o trpinčenih Sudancih, ki s pomočjo kamer, računalnikov in satelitskih modemov ščitijo svoja življenja in s tem postanejo priče lastnega gorja.

Ameriška pita: Obletnica (American Reunion), od 5. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: V komediji se vsi liki, ki ste jih spoznali pred dobrim desetletjem, vrnejo na obletnico mature. Konec tedna, ki so ga vsi težko pričakovali, odkrivajo, kaj se je spremenilo in kdo je še vedno enak.

Titanik 3D (Titanic 3D), od 5. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Titanik Jamesa Camerona je akcije poln ljubezenski film epskih razsežnosti, ki se dogaja na usodnem prvem potovanju ladje Titanik – ponosa družbe White Star Line in tiste čase največjega plovečega objekta, kar so jih dotlej zgradili.

Archeo (Archeo), od 5. aprila, Kinodvor: Moški. Ženska. Deček. Trije ljudje v brezčasni pokrajini. Vsak zase skušajo preživeti. Počasi prihaja med njimi do stikov, ki so sprva skrajno nezaupljivi in na trenutke sovražni, sčasoma pa se začnejo razvijati v odnose.

Sol življenja (Gianni e le donne), od 11. aprila, Kinodvor: Gianni je upokojenec srednjih let. Dnevi mu minevajo med sprehajanjem psa prelepe sosede in nenehnimi telefonskimi klici njegove prastare matere. Nekega dne pa ga stari prijatelj Alfonso preseneti z opisom svojih nedavnih spolnih podvigov.

Albert Nobbs (Albert Nobbs), od 12. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Uglajeni in umirjeni strežnik Albert dolga leta služi v premožni hiši, vendar mora ob tem ves čas prikrivati resnico o sebi in zanikati lastna čustva.

Eksotični hotel Marigold (The Best Exotic Marigold Hotel), od 12. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Eksotični hotel Marigold naj bi bil indijski odgovor na molitve angleških najbolj elegantnih upokojencev … Vsaj dokler se pred vrati še ne povsem pripravljenega 'letovišča' ne prikaže sedem upokojencev.

Onstran žice, 17. april, Kinodvor: Film se sprehodi skozi manj znane pokrajine druge svetovne vojne, opisovane skozi otroško perspektivo. Preplet spominov se strne v ganljivo pripoved preživelih iz taborišča Gonars.

Bojna ladja (Battleship), od 19. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Mednarodna pomorska flota je prisiljena v bitko z Nezemljani, da bi preprečili njihov cilj – zgraditi močan vir energije v naših oceanih. Znanstveno-fantastična akcija prikazuje pogled na bitko z vidika mornarice in vidika Nezemljanov.

Talisman (The Lucky One), od 19. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Marinec Logan Thibault se bojuje v Iraku. Nekega dne najde fotografijo mlade nasmejane ženske. Ker preživi vse boje in se srečno vrne domov, začne verjeti, da mu fotografija prinaša srečo. Ko pride v domovino, se odloči najti žensko na fotografiji.

Viharni vrh (Wuthering Heights), od 19. aprila, Kinodvor: Drzna in nadvse izvirna priredba angleške literarne klasike je pripoved o ultimativnem outsiderju, ki vas s pomočjo izjemne fotografije popelje v prvinski svet ljubezni, sovraštva in maščevanja.

Vodne lilije (Naissance des pieuvres), 24. april, Kinodvor: Prvenec mlade francoske režiserke Céline Sciamma je intimna lirična pripoved o treh najstniških dekletih, ki svojo prvo ljubezen doživljajo na zelo različne načine.

Projekt X (Project X), od 26. aprila, Kolosej, Planeti tuš: Trije sošolci iz srednje šole praznujejo rojstni dan in bolj ko se noči, bolj stvari uhajajo izpod nadzora. Naj se zabava začne! Producent filma je Todd Philips, režiser filma Prekrokane noči.

Zrcalce, zrcalce (Mirror, Mirror), od 26. aprila, Kolosej, Planeti Tuš: Zlobna kraljica prevzame oblast v kraljestvu in ko lepa 18-letna pastorka, Sneguljčica, pritegne pozornost očarljivega in bogatega princa, se ljubosumna kraljica odloči pregnati dekle iz kraljestva v bližnji gozd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.