Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Ko zadiši v Pekarni Mišmaš

Pekarna Mišmaš Žiga Koritnik, SMG Ljublajna
Če vaši otroci še ne poznajo pravljice o Pekarni Mišmaš, jim jo ob 17. uri predstavite v Slovenskem mladinskem gledališču Ljubljana.

Robert Waltl je v zadnjih sezonah ustvaril značilen režijski rokopis v enkratnih interpretacijah otroških pripovedi Hansa Christiana Andersena, Ivane Brlić-Mažuranić, Enesa Kiševića, Andreja Rozmana Roze, Karla Čapka in Nine Mitrović. Vse njegove projekte odlikuje subtilna sinteza sodobne glasbe (hip-hop, rap, elektronika), oblikovanja in luči ter razkošnih kostumov. Tudi predstava Pekarna Mišmaš bo tako združila skupino umetnikov iz različnih medijev, ki bodo kultno delo otroške literature slovenske pisateljice Svetlane Makarovič z uporabo najsodobnejših odrskih rešitev poskušali približati današnjemu občinstvu.

Tako bo pred vami zaživela zgodba o pekarni, ki slovi po vseh sosednjih vaseh, zgodba o dobroti skromnega peka Mišmaša, ki revnim in otrokom da kruh tudi zastonj, zgodba o zlobni in jezični Jedrt, ki hoče za vsako ceno izvedeti, kako Mišmašu uspeva speči tako dober kruh, in zgodba o ubogem mačku, ki ga Jedrt tako izkorišča, da se nazadnje odloči ostati kar pri Mišmašu.

Cena vstopnice je 15,50 evra, za dijake, študente, brezposelne, upokojence in invalide 9,50 evra, za predšolske otroke in osnovnošolce pa šest evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.