Magazin > Film & Glasba & TV
106 ogledov

KOiKONE dvajsetega stoletja

KOiKONA Ivan Hrkaš, Kino Šiška
Projekt KOiKONA, ki bo v ljubljanskem Kinu Šiška na ogled do 15. oktobra, raziskuje zgodovisnko-umetniške ikone dvajsetega stoletja, ki so, zahvaljujoč medijski prepoznavnosti, pridobile status “zvezde” (celebrity).

Fotograf Ivan Hrkaš portretiranju pristopa populistično: provocira gledalce z zamenjavo osebnosti, s tem ko “podtakne” lažne zvezde (fake celebrities).

Z uspešno transformacijo, v blagi pop maniri, avtor svoje modele spreminja v simbole, ki so lahko v novem oblačilu sprejeti kot originalne osebnosti, s tem pa zadovolji človeški potrebi po prepoznavanju slavnih v množici.

On vzpostavlja lastno ikonografijo in redefinira koncept slave, s tem ko sam določa status novonastale zvezde. Tako se ne poigrava le z identiteto svojih modelov, kot novih ikon, temveč tudi z njihovo resnično identiteto, ki je v konfliktu z dano vlogo.

Ogled razstave je brezplačen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.