Magazin > Film & Glasba & TV
76 ogledov

Kokoške na begu iz neobičajnega zapora

Kokoške na begu so posneli pri DreamWorksu v sodelovanju s Pathejem. Je prvi cel Žurnal24 main
Sobotno popoldne preživite v Slovenski Kinoteki, kjer bodo ob 17. uri predvajali animirani film Kokoške na begu (Chicken Run).

So zapornice in zaporniki. Od svobode jih loči bodeča žica. Trepetajo za življenje in sanjarijo o prostosti. Toda vsak poskus bega je zatrt v kali, njegova voditeljica pa kaznovana s samico. Toda to ni običajen zapor in to niso običajni jetniški tički.

So trpinke in trpini na Farmi jajc gospoda in gospe Kokodak (Mrs. in Mrs Tweedy), kjer vsaka kokoška, ki ne poskrbi za njun zajtrk, tvega, da bo postala njuna večerja. Toda Plamenka/Ginger (Julia Sawalha) in njeni pernati prijatelji so trdno odločeni, da bodo ušli, preden podležejo kruti usodi. Toda pogoltna gospa Kokodak (Miranda Richardson) si izmisli nov način za kopičenje denarja: proizvodnjo kokošjih pit.

Časa zmanjkuje, zato kokoške položijo usodo v krila svobodnega jenkija Skale/Rocky (Mel Gibson), ki zna leteti in ki jim obljubi, da jih bo naučil te spretnosti in da bodo skupaj odleteli iz kurnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.