Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Koliko gorja prenese materinsko srce?

Christine Collins je zaigrala Angelina Jolie. Žurnal24 main
Kaj naredi mati, ko ji vzamejo najdražje na svetu? Ko ji vzamejo smisel življenja? Bori se kot levinja. In kdo bi ta boj lahko bolje prikazal kot Angelina Jolie.
Clint Eastwood (Punčka za milijon dolarjev, Skrivnostna rekla, Neoproščeno) je spet sedel na režiserski stolček. Končno, bi lahko rekli, saj je tudi s filmom Zamenjan dokazal, da spada med najboljše režiserje sveta.

Boj z mlini na veter
Nova Eastwoodova mojstrovina govori o samohranilki Christini Collins, ki ji leta 1928 ugrabijo 9-letnega sina Walterja. Čez pet mesecev dobi od policije sporočilo, da so njenega otroka našli. Vodstvo policije, ki je bilo zaradi obtožb o korupciji pod hudim pritiskom javnosti, izkoristi priložnost in v spremstvu novinarjev presrečni materi vrne dečka. Collinsova takoj opazi, da otrok ni njen sin, in od policije zahteva nadaljevanje preiskave. Kmalu ugotovi, da ji nihče ne bo pomagal in da z izzivanjem sistema ogroža svoje življenje.

Posneto po resnični zgodbi
Če se boste pozanimali, kako se je Christinina zgodba končala, napetost med filmom ne bo naraščala. Še vedno pa vam bo zanimiva pot, po kateri vsi vpleteni pridejo do spoznanja, kaj se je zgodilo z Walterjem. Režiser, ki je zelo tankočutno prikazal Christinino trpljenje in obup, je vlogo Collinsove zaupal šestkratni materi Angelini Jolie, ki si za svojo upodobitev tragične junakinje zasluži vsaj nominacijo za oskarja. Collinsovo je prikazala kot krhko, a hkrati zelo močno žensko, ki se pogumno upira vsem preprekam. Proti koncu filma Christine spozna, da so božja pota lahko včasih zelo skrivnostna. Ne bori se več le za lastno resnico, ampak tudi za pravice in življenja žensk, ki jih je sistem, tako kot njo, izneveril.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.