Magazin > Film & Glasba & TV
115 ogledov

Koncert zaključili v trenirkah

Bis koncerta odpeli v trenirkah
1/5
K.B.
Preteklo soboto je zabave željno občinstvo v šotoru pred dvorano Bonifika v Kopru ponovno navdušila bosanska skupina Dubioza Kolektiv. Svojim zvestim oboževalcem niso pripravili le odlično izpeljanega koncerta, pač pa tudi presenečenje.

Člani skupine Dubioza Kolektiv počasi postajajo stari znanci slovenskih festivalov in odrskih desk. Preteklo soboto so ponovno obiskali Koper in novoletnemu vzdušju dodali svojevrstno popestritev, ki izhaja iz njihove razigranosti na odru in nenehnega komuniciranja z občinstvom. Za slovensko občinstvo pravijo, da jim predstavlja "tradicionalno domačo atmosfero", zato tudi v Kopru ni bilo nič drugače. "Ko pa organizatorji priskrbijo dovolj alkohola in prigrizkov, je atmosfera še boljša," so povedali člani skupine.

Obiskovalce šotora pred dvorano Bonifika so pred koncem koncerta presenetili z modno revijo raznobarvnih trenirk – kot odgovor na aktualno problematiko v Sloveniji, za katero menijo, da bi morale biti "vse fašistične izjave, ki prihajajo s strani visokopozicioniranih politikov najbolj strogo obsojene in nikakor ne ignorirane". Pravijo še, da je "javnost v Sloveniji izbrala najboljši možen način in tako skozi humor izkazala svoje mišljenje o trenutnem stanju. Za svoj odgovor na omenjeno problematiko smo se odločili zato, da podpremo vsesplošni trend trenirk v Sloveniji, saj ne nazadnje tudi naš 'čefurski' band veliko nastopa v Sloveniji. V trenutku, ko je Buda iz Elvis Jackson najavil 'Trenirka band', je bilo iz vsesplošnega smeha jasno, da je občinstvo zelo dobro razumelo naše sporočilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.