Magazin > Film & Glasba & TV
56 ogledov

Kongres rockerjev

scena 04.03.14. deep purple, ian gillanm, British vocalist Ian Gillan of the roc scena 04.03.14. deep purple, ian gillanm, British vocalist Ian Gillan of the roc
Gibonni in Deep Purple naj bi na Kongresni trg privabili do 10.000 ljudi.

Kdor je ob novici, da bodo poleti na Kongresnem trgu nastopili britanski rockerji Deep Purple in Gibonni, zastrigel z ušesi, lahko zdaj dokončno verjame svojemu sluhu, saj se bo dvojni koncert, ki še nima vrstnega reda, res zgodil.

Na koncertu, ki bo 17. julija, pričakujejo od 8.000 do 10.000 ljudi, legendarno skupino in hrvaškega glasbenika pa bodo v Ljubljano pripeljali MH Concerts z Romanom Filešem na čelu. Ta, mimogrede, bdi tudi nad festivaloma Punk Rock Holiday in Metaldays, za katerega poziva morebitne domače obiskovalce, naj pohitijo z nakupom vstopnic, saj jih je prodanih že okoli 6.500 od približno 10.000, pri čemer so jih le kakih 300 prodali Slovencem, preostale pa so pokupili tujci.

Logična povezava

A vrnimo se k Deep Purple, ki se bodo pri nas ustavili v sklopu turneje Now What?! Ti z Gibonnijem ne bodo nastopili samo v Ljubljani, temveč tudi v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem, pobuda za sodelovanje pa je prišla od promotorja Deep Purplov.

Nina Sever, tukajšnja zastopnica Gibonnija, sicer meni, da gre pri sodelovanju teh glasbenikov za zelo logično povezavo, ki ne bo odvrnila občinstva. "Gibonni je zrastel na akordih Deep Purplov in skozi njihove komade spoznaval rock, že nekaj časa pa ima trši zvok, tako da je zanj to več kot organska povezava," je pojasnila in dodala, da so tisti, ki imajo radi glasbo, "že zdavnaj zaznali, da je Gibonni velik glasbenik, ki lahko ponudi glasbo, ki se je ne bo sramoval noben oboževalec Deep Purplov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.