Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Koža, v kateri živim(o)

Koža, v kateri živim Cinemania group
Vsako nedeljo si v Kinodvoru lahko ogledate predstavo, ki ste jo v času predvajanja v kinematografih zamudili. Tokratni film za zamudnike je Koža, v kateri živim (La piel que habito) , ujemite ga ob 19. uri.

Dr. Roberta Ledegarda (Antonio Banderas), priznanega plastičnega kirurga, vse od nesrečne smrti njegove žene, ki je zgorela v prometni nesreči, zanima le eno: želi ustvariti novo kožo, takšno, ki bi bila lahko rešila njegovo ženo. Po dvanajstih letih truda in raziskav mu uspe ustvariti kožo, ki varuje pred vsakršno poškodbo. Poleg mnogih let raziskovanja in študija pa je Robert potreboval še tri druge stvari: nobenih predsodkov, zaupnika ter človeškega poskusnega zajčka. Predsodki mu niso delali težav. Marija, ki je skrbela zanj vse od njegovega rojstva, je bila njegova najbolj zvesta zaupnica. Zataknilo pa se je pri človeškem poskusnem zajčku ...

Antonio Banderas, igralska muza režisreja Pedra Almodóvarja v osemdesetih letih, v elegantni reinterpretaciji norega znanstvenika. Almodóvar se v tem edinstvenem in drznem spoju melodrame, filma noir in grozljivke vrača k svojim starim obsesijam, ob tem pa v spomin prikliče številne klasike – od Langa, Franjuja in Buñuela do Hitchcocka.

Cena redne vstopnice je 4,95 evra, za vstopnico s popustom za starejše od 60 let, mlajše od 14 let, dijake in študente pa boste odšteli 4,25 evra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.