Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Kozoletu nagrada za režijo

Damjan Kozole se predstavlja s celovečercem Slovenka. Žurnal24 main
Slovenski režiser Damjan Kozole je prejel nagrado za režijo za svoj novi celovečerni film Nočno življenje na 51. filmskem festivalu v Karlovyh Varyh.

Kot so zapisali na spletni strani festivala, je Damjan Kozole prejel nagrado za režijo za film o strahu, z naslovom Nočno življenje. 

Film, navdihnjen z afero Baričević, se dotika osnovnih vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, etika, hipokrizija, korupcija in strah pred mediji. "To je film o družbi, kjer je gonilna sila strah. To je film o prestrašenih, celo strahopetnih ljudeh. Živimo v času, ko je strah pred medijskim umorom močnejši od strahu pred realno smrtjo," pravi Kozole.

Kot je še povedal, film ne ponuja enostavnih rešitev, govori o tem, kako so naša življenja krhka in kako je vse povezano. "Govori o tem, da živimo v družbi, kjer se nikoli nič ne razjasni. Govori tudi o tem, da se nekaterih ran ne da zaceliti. Ker ljudje grizemo huje kot psi."

Glavna nagrada madžarskemu filmu

Glavno nagrado festivala je prejel madžarski film režiserja Szabolcsa Hajduja It's Not the Time of My Life. Režiser je film posnel v lastnem domu, zaigrali pa so člani njegove družine in prijatelji. Hajdu je dobil tudi nagrado za najboljšega igralca. 

Preberite tudi: 

 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.