Magazin > Film & Glasba & TV
32 ogledov

Kraljico je ganil Kraljev govor

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Colin Firth je za svojo vlogo v filmu Kraljev govor že prejel številne nagrade, zdaj pa je dobil še pohvalo kraljice Elizabete II. za uprizoritev njenega očeta.

Colin Firth je za svojo vlogo Georgea VI. v filmu Kraljev govor v igri za oskarja, prejel pa je tudi številne druge filmske nagrade. Zdaj ga je pohvalila tudi britanska kraljica Elizabeta II.

Kraljici so že pred božičem poslali dve kopiji filma in očitno je, da soglaša s hollywoodskimi ustvarjalci. Kraljica je uživala v zasebnem predvajanju filma in Colinova upodobitev njenega pokojnega očeta naj bi jo ganila. Vir iz palače je še povedal: "Kraljica ima rada dobre filme. Kraljev govor ji je blizu, saj uprizarja njeno družinsko življenje v 30. letih."

Kraljica Elizabeta II. je v filmu upodobljena kot mlado dekle, odigrala pa jo je Freya Wilson.

 

Kraljev govor je bil med drugim že nagrajen s strani ameriškega ceha režiserjev, ceha ameriških producentov, prejel pa je tudi devet nominacij za oskarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.