Magazin > Film & Glasba & TV
17 ogledov

Kritiki izbrali Natalie in Colina

Zmagovalca Colin Firth in Natalie Portman (Foto: Reuters)
1/22
Žurnal24 main
Zmagovalca nagrad Critics' Choice Movie Awards sta postala ameriška igralka Natalie Portman in britanski igralec Colin Firth.

Na 16. podelitvi nagrad Critics' Choice Movie Awards v gledališču Hollywood Palladium so kritiki glavni nagradi podelili igralcema Natalie Portman in Colinu Firthu. Zvezdnika filmov Črni labod in Kraljev govor sta dobila nagrado za najboljšo žensko in moško vlogo, a omenjena filma nista zmagala v kategoriji najboljši film.

Christian Bale je dobil nagrado za stransko vlogo v filmu The Fighter, njegova soigralka v filmu Melissa Leo pa za najboljšo žensko stransko vlogo.

Najboljši film po mnenju kritikov je Socialno omrežje, nagrada za najboljšo režijo je pripadla Davidu Fincherju za Socialno omrežje, najboljši akcijski film je Izvor, najboljša komedija Easy A, najboljši animirani film pa Svet igrač 3. Najboljši scenarij je napisal David Seidler za film Kraljev govor.

Združenje kritikov, ki šteje okoli dvesto filmskih kritikov iz televizijskih, radijskih in internetnih medijev, predstavlja največje tovrstno združenje in s podelitvijo nagrad uspešno napove tudi zmagovalce oskarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.