Magazin > Film & Glasba & TV
20 ogledov

Kritiki so se odločili za Ljubezen

Ljubezen, film Kinodvor
Kritiki. Najboljši v letu 2012 je bil film Ljubezen.

Najboljši film leta 2012 je Ljubezen avstrijskega režiserja Michaela Hanekeja.

Tako je odločilo 60 filmskih kritikov najuglednejših revij, časopisov in drugih medijev ter se pridružilo mnenju žirije na filmskem festivalu v Cannesu, ki je francoskemu filmu lani podelila zlato palmo. S pretresljivo dramo o paru, ki se spopada s posledicami kapi, si je Haneke prislužil tudi nagrado kritikov za režijo, Emmanuelle Riva, ki je v Ljubezni igrala ob boku Jeana-Louisa Trintignanta in Isabelle Huppert, pa je bila izbrana za najboljšo igralko.

Nič za 00:30

V kategoriji glavnih moških vlog je kritike najbolj prepričal Daniel Day-Lewis za upodobitev Lincolna v istoimenskem filmu Stevena Spielberga, v kategoriji stranskih igralcev pa Matthew McConaughey za vlogi v filmih Čarobni Mike in Bernie ter Amy Adams za vlogo v filmu Paula Thomasa Andersona Gospodar, medtem ko je nagrado za najboljši scenarij prejel Tony Kushner za Lincolna.

Favorita za oskarje 0:30 – Tajna operacija, ki je nominiran za več zlatih globusov – verjetno pa bo v vrhu tudi po številu nominacij za oskarje –, so kritiki popolnoma spregledali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.