Magazin > Film & Glasba & TV
64 ogledov

Kriva pota slavila na emmyjih

Kriva pot
1/10
EPA
Nagrade, ki jih podeljujejo za televizijske dosežke, so podeljene. Med zmagovalci letošnje podelitve je serija Kriva pota, z dvema kipcema pa se lahko pohvali tudi Allison Janney.

Med zmagovalci letošnje podelitve je zagotovo serija Kriva pota, ki je bila nagrajena v kategoriji najboljše dramske serije. Kipce so domov odnesli tudi trije igralci iz serije, in sicer Bryan Cranston za glavno moško vlogo, Aaron Paul za stransko moško vlogo in Anna Gunn za stransko žensko vlogo. Serija je bila nagrajena tudi v kategorijah najboljšega scenarija in režije.

Med humorističnimi serijami je kipec vnovič pripadel Sodobni družini, ki je slavila tudi v kategoriji najboljša moška stranska vloga, kjer je bil nagrajen Ty Burrell. Za glavno žensko vlogo v humoristični seriji je emmyja prejela Julia Louis-Dreyfus (Podpredsednica), za moško pa Jim Parsons (Veliki pokovci). Allison Janney je osvojila kipec za stransko vlogo v humoristični seriji Mom in za vlogo v seriji Masters of Sex.

V kategoriji najboljša glavna igralka v dramski seriji je slavila Julianna Margulies (Dobra žena). Za glavno moško vlogo v miniseriji ali filmu je emmyja prejel Benedict Cumberbatch (Sherlock: His Last Vow), za glavno žensko pa Jessica Lange (Ameriška grozljivka: Shod čarovnic). 

Med zmagovalci velja izpostaviti še miniserijo Fargo, Kathy Bates za stransko vlogo v miniseriji Ameriška grozljivka: Shod čarovnic in Martina Freemana za stransko vlogo v Sherlocku: His Last Vow. 

Na prireditvi so se poklonili tudi spominu na preminule igralce, med njimi tudi na Robina Williamsa. "Spravljal nas je v smeh. Zelo. Vsakič, ko si ga videl na televiziji, v filmih, nočnih klubih, arenah, bolnišnicah ... in celo v dnevni sobi umirajočega dekleta," je svoj poklon prijatelju začel igralec Billy Crystal. "Zelo težko je o njem govoriti v pretekliku, ker je bil tako zelo prisoten v naših življenjih. Skoraj 40 let je bil najsvetlejša zvezda v naši galaksiji komedije. Medtem ko so nekatera najsvetlejša nebesna telesa že ugasnila ... njihova svetloba še naprej sije na nas. Sij bo tako svetel, da bo ogrel vaše srce, se bo zalesketal v vaših očeh in pomislili boste, 'Robin Williams. Kakšen pojem.'"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.