Magazin > Film & Glasba & TV
2994 ogledov

Ksenija iz Kmetije: Med pesmijo Marijana Smodeta ni jokala zaradi raka

ksenija sešel Voyo
Prva, ki je izpadla iz šova Kmetija, je 35-letna Ksenija Sešel in Laškega.

V igri "sestavljanka velikanka“ je bila od nje hitrejša sotekmovalka Marjana Povše. O Kseniji se je veliko pisalo, saj je v šovu razkrila, da je prebolela raka in da je bolezen na njenem počutju pustila posledice.

Zakaj ste se kljub zdravstvenim težavam prijavili v Kmetijo?

Nisem verjela, da me bo tako utrudilo. Nastopa v šovu sem si želela že tri leta nazaj, a je vedno nekaj prišlo vmes. Takrat sem imela fanta iz Londona in sem bila ves čas razpeta med Slovenijo in Veliko Britanijo. Kmetija je bila krasen izziv in ni mi žal.

Kaj vas je med dvobojem najbolj utrudilo?

Prenašanje teh težkih kvadratov, težave pa imam tudi s spominom, zato sem si sliko težko zapomnila.

Kakšne posledice je bolezen še pustila na vašem telesu?

Tudi bolečine sem imela. Zadnja dva dni protibolečinska zdravila sploh niso prijela. Če bi bila v top kondiciji, mi igra ne bi predstavljala težav. Tudi kajža me je izmučila, saj nisem spala. Mrčes naju je ves čas grizla, pa tudi mrzlo je bilo.

Za vaš boj z rakom smo izvedeli, potem ko ste zajokali med pesmijo Mrtva reka, ki vam jo je zapel gost na posestvu, Marijan Smode. Zakaj vas ta pesem spominja na tiste čase?

Gre za pesem, ki me spominja na dobrega prijatelja, ki je že pokojen.

Vas je strah, da bi se bolezen vrnila?

Sem zelo pozitivna, sicer komaj čakam redni pregled, ki ga imam 2. oktobra. Na zadnjem pregledu so mi povedali, da so našli nekaj na hrbtenici. Morda sem si med delom ukleščila živec. Strahu pa ni. Strah je znotraj votel, zunaj pa ga nič ni. Kar ti je namenjeno, ti je pač namenjeno.

Je vas ta izkušnja spremenila?

Zagotovo, danes sem popolna druga oseba. Veliko boljša. Če mi oseba ne ustreza, se z njo ne ukvarjam. Sprejemam le pozitivne ljudi.

So vam vaši sotekmovalci verjeli, da niste mogli tako veliko delati zaradi posledic raka?

Ogromno smo delali, delala sem še preveč. Šla sem čez svoje meje. Opravljala sem vsa dela, nič mi ni bilo problem. Da so si želeli, da Marjana ostane na posestvu, je razumljivo. Enako bi se odločila tudi jaz. V prvi vrsti je pomembno, da so v Kmetiji ljudje, ki lahko delajo, so sposobni. Nisem vedela, da bo tako hudo.

Kaj je bilo najhuje?

Najhuje je bilo to, da smo hodili spat ob dveh zjutraj, saj so se snemanja zavlekla. Čez stene se je vse slišalo, zato je trajalo še nekaj časa, preden so vsi utihnili in si lahko zaspal. V bistvu tudi teh pet ur nisem spala, ampak sem predremala vsako noč.

Z Marjano sta za Denisa, prvo glavo družine, povedali, da se je igral umazanih igric. Kaj sta imeli v mislih?

Redno sem vstaja, delala … Zadnji dan, preden sem šla v kajžo, sem šele proti jutru zaspala in sem malce dlje ležala. Izpadlo je, kot da jaz najdlje spim, kar ni res, tisti dan pa sem res „potegnila“ za pol ure. Nato sem šla v kuhinjo in pila kavo, nakar je prišel Denis in začel govoriti, da je treba kajžo prebarvati, jaz pa tukaj v miru srkam kavo. Bili smo v prednosti z nalogo, zato nisem razumela, zakaj takšna panika. Prej je bil ves čas sladek, zadnji dan pa takole … Potem sem prišla do kajže pa sem na čopič čakala pol ure. Kdo se iz koga norce dela?

Zakaj ste za glavo družine postavili Marjano?

Ker menim, da je zelo sposobna. Najprej sem sicer nameravala za glavo družine postaviti Jana, a pomembno je le to, da sem dosegla izpolnitev načrta, ki smo ga sestavili Jan, Marjana in jaz, in to je postaviti Denisa za hlapca in Ano za deklo. Čutila sem, da Ana ne bo dobila veliko kamenčkov, ker jo potrebujejo v kuhinji, tako mora v borbo Denis. Pa poglejmo, kakšen frajer je. Naš načrt je torej uspel. Od veselja sem vriskala, ko sem videla, da se je vse izpolnilo. Marjana zna udariti po mizi. Z njo šale ne bo. Vedela sem, da sem postavila pravo glavo družine, ki bo stvarem stregla tako, kot je treba.

Kaj boste najbolj pogrešali?

Vse sotekmovalce, razen Denisa.

Po obeh rokah, križu in nogi imate tetovaže. Koliko jih je in katera vam je najbolj pomembna?

Ne spomnim se, koliko jih imam, se pa za vsako skriva zgodba. Najpomembnejša mi je afriška bojevnica na nogi. Še vedno čutim, da sem v prejšnjem življenju živela v Afriki, ki mi je zelo pri srcu. Pomembna pa mi je tudi zato, ker gre za bojevnico, ki se nikoli ne preda.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.