Magazin > Film & Glasba & TV
4 ogledov

Kultno slovo pred rockersko sezono

Japandriods
1/5
Arhiv Kina Šiška
Kino Šiška (KŠ) naslednji teden zaključuje sezono v velikem stilu z rock dogodkoma. Na oddih Šiška odhaja po koncertih zasedb The Kooks in The Cult, vrata v novo sezono pa bodo v začetku septembra odprli Japandroids.

Razprodani koncert britanske zasedbe The Kooks bo v torek predzadnji v letošnji sezoni Kina Šiške, na katerem bodo kot predskupina nastopili tudi Toronto Drug Bust . Dan pozneje, v sredo, sledi še zadnja koncertna poslastica z legendarnimi angleškimi rockerji The Cult , za katere pa je na voljo še nekaj vstopnic.

Kljub zaključku sezone v Šiški dogajanje ne bo povsem zaspalo. S polno paro bo namreč delovala Kavarna Kino Šiška, ki bo vsak torek vabila tudi z živim jazzovskim programom, ob četrtkih pa bo dogajanje popestril didžej. V KŠ so nam pojasnili, da bo vsak torek v juliju, z izjemo 3. julija, ko bodo gostili The Kooks, na letnem vrtu potekal pingpong jazz. "Gre za jazz jam session z možnostjo partije pingponga, ki ga bo vsak teden odprla druga zasedb, v drugem delu pa bo oder prepuščen improvizaciji zainteresiranih," nam je povedala Mina Špiler , koordinatorka programa.

10. julija bo tako oder od 20. ure dalje rezerviran za Bojan Zupančič hammond trio , en teden pozneje za Cene Resnik kvartet , 24. julija vas bodo razigrali Igor Leonardi kvartet , zadnji dan v juliju pa Rok Zalokar trio .

V novo sezono z vročimi indie rockerji

Vrata v novo sezono se v Šiški odpirajo 6. septembra, in sicer s koncertom kanadskega dvojca Japandroids , enega najbolj vročih imen indie rock scene, ki s pravkar izdanim albumom Celebration Rock žanje hvalospeve po svetovnih medijih.

Uradna velika otvoritev ob tretji obletnici ustanovitve KŠ pa se bo zgodila 20., 21. in 22. septembra s koncertom Silence (21. september) kot glavnim dogodkom.

V galeriji si oglejte še nekaj dogodkov, napovedanih za jesensko sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.