Magazin > Film & Glasba & TV
35 ogledov

Kultno slovo pred rockersko sezono

Japandriods
1/5
Arhiv Kina Šiška
Kino Šiška (KŠ) naslednji teden zaključuje sezono v velikem stilu z rock dogodkoma. Na oddih Šiška odhaja po koncertih zasedb The Kooks in The Cult, vrata v novo sezono pa bodo v začetku septembra odprli Japandroids.

Razprodani koncert britanske zasedbe The Kooks bo v torek predzadnji v letošnji sezoni Kina Šiške, na katerem bodo kot predskupina nastopili tudi Toronto Drug Bust. Dan pozneje, v sredo, sledi še zadnja koncertna poslastica z legendarnimi angleškimi rockerji The Cult, za katere pa je na voljo še nekaj vstopnic.

Kljub zaključku sezone v Šiški dogajanje ne bo povsem zaspalo. S polno paro bo namreč delovala Kavarna Kino Šiška, ki bo vsak torek vabila tudi z živim jazzovskim programom, ob četrtkih pa bo dogajanje popestril didžej. V KŠ so nam pojasnili, da bo vsak torek v juliju, z izjemo 3. julija, ko bodo gostili The Kooks, na letnem vrtu potekal pingpong jazz. "Gre za jazz jam session z možnostjo partije pingponga, ki ga bo vsak teden odprla druga zasedb, v drugem delu pa bo oder prepuščen improvizaciji zainteresiranih," nam je povedala Mina Špiler, koordinatorka programa.

10. julija bo tako oder od 20. ure dalje rezerviran za Bojan Zupančič hammond trio, en teden pozneje za Cene Resnik kvartet, 24. julija vas bodo razigrali Igor Leonardi kvartet, zadnji dan v juliju pa Rok Zalokar trio.

V novo sezono z vročimi indie rockerji

Vrata v novo sezono se v Šiški odpirajo 6. septembra, in sicer s koncertom kanadskega dvojca Japandroids, enega najbolj vročih imen indie rock scene, ki s pravkar izdanim albumom Celebration Rock žanje hvalospeve po svetovnih medijih.

Uradna velika otvoritev ob tretji obletnici ustanovitve KŠ pa se bo zgodila 20., 21. in 22. septembra s koncertom Silence (21. september) kot glavnim dogodkom.

V galeriji si oglejte še nekaj dogodkov, napovedanih za jesensko sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.