Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Kultur Shock skočili iz kože

Kultur Shock
1/12
Tilyen Mucik, Goran Petrašević, Jure Krajnc
Na Kunigundi v Velenju se dogaja na polno. V torek je navdušila multikulturna zasedba Kultur Schock, v polnem zagonu pa je tudi Park art.

Kultur Shock so pretekli torek šokirali publiko s svojim energičnim nastopom. Medkulturni etno-crossover band iz Seattla, ki ga sestavljajo glasbeniki iz Amerike, Japonske, Bosne, Srbije, Hrvaške in Bolgarije, so Velenje in festival mladih kultur Kunigunda ponesli v višave poskočnih ritmov. "Na Kunigundi smo nastopili, ker smo slišali, da je Velenje kot majhna Jugoslavija, osebno pa sem malo nostalgičen," je priznal Yevdjevich, vokalist zasedbe.

Poleg koncerta so se obiskovalci lahko pomudili še v gimnazijskem parku, kjer poteka Park art s kreativnimi delavnicami in umetniškimi performansi, za piko na i pa je poskrbela gledališka predstava Skok iz kože, dramsko delo lokalnega ustvarjalca Petra Rezmana. "V čast mi je, da so mladi spet postavili Skok čez kožo, in to na avtentično lokacijo. Če mladi ne bodo ustvarjali, bo konec. Itak bo Velenje crknilo, ko ne bo več kolma," je pred ponovno uprizoritvijo predstave povedal Rezman in dodal, da mora mesto "imeti jajca, da se gre teater, ker si tako zavestno postavi možnost, da bo nekoč videlo tudi svojo grdo podobo v ogledalu".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.