Magazin > Film & Glasba & TV
36 ogledov

Kulturčkanje na Emonski promenadi

Emonska promenada Urška Boljkovac, arhiv festivala
Na Emonski ulici in Trnovskem mostu se ob 18. uri začenja 12. Emonska promenada, ki bo tri dni center kulturčkanja tako za najmlajše kot za starejše.

Tridnevni kulturno umetniški program oziroma 12. Emonska promenada bo improvizirana prizorišča in stojnice v Trnovem razživela z živahnim in drugačnim dogajanjem. Svoj prostor bodo dobili gledališčniki, lutkarji in artisti, predstavilo se bo 11 slovenskih in šest tujih skupin, ki bo izvedlo 27 predstav.

Ljubitelje tradicionalnega uličnega gledališča bosta navduševala italijanska akrobatska družina Teatro Viaggiante ter klovnesa in akrobatka Urana Marcesini. Prvič na Emonsko promenado prihaja Punch, veliki junak tradicionalnega lutkovnega gledališča v izvedbi Storybox teatra iz Londona, iz Prage pa se vrača Teater Vita Marčika z izvedbo Sneguljčice v slogu tradicionalne češke lutkovne šole. Z miniaturnim gledališčem za enega gledalca se bo slovenskemu občinstvu prvič predstavil češki Anpu teater, Švicar Oskar (Tom Greder), popotnik, komedijant in odličen manipulant, pa bo predstavil svoj teater objekta.

Za obiskovalce tudi mini kino

Letos bo Emonska promenada posebno pozornost namenila slovenski lutkovni ustvarjalnosti za otroke in odrasle. Najmlajše bodo razveseljevali umetniki iz gledališč Zapik, Labirint in Hiše otrok in umetnosti. Predstave za odrasle, ki jih podpisujejo Matija Solce, Barbara Bulatovič in Gledališče Moment, pa bodo tri večere zapored zaokrožile dogajanje na promenadi.

Na stojnicah se bodo obiskovalci lahko seznanjali tudi z domačo obrtjo in živalmi, organizirane bodo številne ustvarjalne delavnice, manjkal pa ne bo niti mini kino v šotoru Potujočega Kinobalona. Že 12. leto bodo promenado popestrila igrala iz odpadnih predmetov katalonske skupine Guixot de 8, so še sporočili organizatorji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.