Magazin > Film & Glasba & TV
62 ogledov

Kulturnih 250 evrov

scena 28.02.14. kulturni evro, zdenko matoz, foto: Joze Sveticic Joze Sveticic
Imetniki brezplačnih vstopnic so prinesli 250 evrov.

Na koncertu Anne Calvi v Kinu Šiška se je minuli četrtek zgodil krst družbenoodgovornega projekta Kulturni evro, s katerim je center urbane kulture uvedel novo politiko pri podeljevanju brezplačnih vstopnic.

Obvezni samoprispevek dveh evrov, ki ju bodo morali odšteti imetniki brezplačnih vstopnic za dogodke v Kinu Šiška, je razdelil medije, med katerimi so nekateri projekt podprli, drugi pa ne, fotografi koncerta Calvijeve pa protestno niso fotografirali.

Izjeme tudi fotografi

Kino Šiška je očitno prisluhnil utemeljenemu protestu fotografov, saj so iz omenjenega javnega zavoda sporočili, da kot tehnično podporo, ki je izvzeta iz donacije dveh evrov, razumejo tudi "snemalce, tonske tehnike in fotografe, ki niso prisotni na celotnem dogodku, ampak svoje delo opravijo v nekaj minutah, ker tako zahteva izvajalec ali narava njihovega dela, nato pa dogodek zapustijo". Kar se tiče novinarjev, ki pokrivajo dogodke, pa so medijske hiše pozvali, naj podprejo njihovo akcijo in novinarjem, ki obiskujejo dogodke v Kinu Šiška, stroške pokrijejo.

Prvi dan Kulturnega evra je z razprodanim koncertom Calvijeve v sklad sicer prinesel 250 evrov, kar pomeni, da je bilo na koncertu brezplačno 125 obiskovalcev oziroma več kot desetina dvorane; kot so sporočili iz Šiške, pa je po dva evra donirala večina ljudi, tako tistih na listi gostov kot tistih na listi novinarjev.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.