Magazin > Film & Glasba & TV
3 ogledov

Kulturno različni Otročički

Otročički Kinodvor
Film Otročički (Bébé(s)) bo danes nadvse primeren za vse mame, saj spremlja prvih 18 mesecev življenja štirih malčkov na štirih koncih sveta. Ob 18. uri si ga oglejte v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah.

Malčki odraščajo v ritmu kultur, v katerih so rojeni, in v ritmu načinov življenja svojih staršev.

Bayarjev vsakdan je videti kot samotno, a svobodno postopanje po mongolski stepi: družbo mu delajo sonce, veter, domače živali in navihan bratec. Za Mari, ki je postavljena pred popolnoma drugačno kuliso tokijskega neona in hipermarketov, je narava sprehod po parku ali gledanje živali skozi šipo živalskega vrta. Dejstvo, da še ni kos vsem didaktičnim igračam, s katerimi jo obdajata prezaposlena starša, jo tako frustrira, da nekega dne poleg ene izmed njih skoraj doživi živčni zlom. Mala Hattie, ki ima doma v San Franciscu na polici slikanico z naslovom Ne tepemo, raziskuje, kje bi lahko ušla s tečaja joge, kamor jo spremljata njena newagevsko usmerjena starša. Še najbolj brezskrbna se zdi mala Ponijao, okrog katere nihče ne zganja panike, ko rije po mlaki, živahno tlači rokico v pasji gobec ali si ogleduje bratovega lulčka.

Duhovit, prikupen in vizualno razkošen vpogled v življenje štirih malčkov na štirih koncih sveta ni samo slikovita ponazoritev kulturnih razlik v odnosu do otrok, temveč prav tako ali še bolj razkriva, da so materinska ljubezen in človekovi prvi koraki povsod po svetu – enaki.

Cena vstopnice je 4 evre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.