Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Kunigunda z mladimi brunda

Letni kino
1/8
Tilyen Mucik
Začetek 15. Festivala mladih kultur Kunigunda je, kot so sporočili organizatorji, presegel vsa pričakovanja. V petek je festival odprl koncert, ki je obiskovalce obsijal z različnimi barvami elektronske glasbe.

Konec tedna je bil v Velenju še kako pester. Kako ne, če pa je svoja vrta odprl 15. Festival mladih kultur Kunigunda, ki ga je pripravilo skoraj sto mladih meščanov pod okriljem Mladinskega centra Velenje. Na Kunigundi se bo letos predstavilo več kot 150 izvajalcev in umetnikov, ki bodo zadolženi za sočen program. Filozofija Kunigunde je namreč sestaviti program, ki nudi prostor vsem drobtinam v pogači mladih kultur, njihovo vezivo pa je kritična misel, ki se letos suče okrog potrošniške (ne)logike, frokanja s hrano, svinjanja narave in podobnih perverznosti sodobnega vsakdana, pravijo organizatorji.

Zdi se, da jim to nedvomno uspeva. "Kunigunda letos res veliko ponuja. Ne vem, kakšen je bil festival prej, saj ga nisem poznal. Vse, kar vidim, je nekaj novega. Česa takega, kot je na primer vodno mesto, nisem videl še nikoli. Potem je tukaj neverjetno dobra Pekarna. Pa vsi koncerti in delavnice. Tukaj je tako veliko stvari na enem kupu v tako kratkem času. V Velenju se vedno nekaj dogaja, kadarkoli sem bil tukaj," je navdušen Dejan Kralj, 23-letni risar iz Ivančne Gorice, ki je v Velenju sicer predstavil že tri projekte. Da je vedno nekaj novega, meni tudi vodja festivala Dimitrij Amon: "Festival mladih kultur Kunigunda je bil vedno drugačen od vseh festivalov, saj je iskal nekaj novega, drugačnega, mladega, svežega, nekaj nevsakdanjega na vseh področjih kulture in umetnosti. Tako je že od samega začetka. Letos pa, kot že rečeno, 15. Festival mladih kultur Kunigunda odkriva spet nekaj alternativnega in zanimivega."

Za konec "hudičeve mačke"

Po petkovem otvoritvenem koncertu, na katerem so nastopili alternativni elektro rockerji Senser, hrvaški Bilk, koroški ZircuS, Oknaj in člana velenjskega DJ kolektiva Karman Energy, bo v Velenju pompozno vse do sobote, 1. septembra, ko bo festival sklenil koncert zasedb Inmate, Hellcats in Megalopolis.

Poleg glasbenih sladkorčkov bodo vzdušje začinile tudi najrazličnejše delavnice, športne aktivnosti, gledališke in plesne predstave ter umetniški projekti in instalacije. Več o programu si lahko ogledate na Kunigundini spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.