Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Lado Leskovar se ne da

(Foto: Stane Sršen) Žurnal24 main
Lado Leskovar, pevec z najdaljšim profesionalnim stažem pri nas, kljub bližajočemu se osmemu desetletju, v katerega bo zakorakal marca naslednje leto, neutrudno ustvarja naprej.

"Trenutno pripravljam novo ploščo, ki bo izšla jeseni," napoveduje pevec, ki vedno poje v živo, nedavno pa se je vrnil iz Beograda, kjer je pel na koncertu Pomlad v Beogradu, na katerem so nastopili legendarni pevci, kot so Nada Knežević, Lola Novaković, Djordje Marjanović in kup drugih znanih imen.

"Občinstvo me je zelo lepo sprejelo. Lepo se je bilo tudi po dolgih letih srečati s kolegi. V Beograd sem peljal tudi nekaj svojih prijateljev. Prvi dan smo šli v Atelje 212 pozdravit Borisa Cavazzo, ki tam igra v Glembajevih, sam pa sem tam zadnji dve leti igral v predstavi Šuma blista. Res so čudovita družina. Ne gre za to, da se jaz ne dam, drugi me ne dajo," pravi legendarni pevec, ki namerava več kot 50 let svojega profesionalnega dela na odru (prvo snemanje je imel leta 1959) in svojo 70-letnico obeležiti s posebnim koncertom.

"Tradicijo je treba vzdrževati"
"Žal je pri nas na splošno sistem tak, da se na nas starejše kar malce pozabi. Tako da tudi, če bi hoteli in jim še služi glas, nimajo možnosti, da bi nastopali. Namesto da bi bili veseli, da kdo pri teh letih še želi nastopati. Tradicijo je navsezadnje treba vzdrževati. Žal pa pri nas tega ni. O Evroviziji se denimo govori samo za zadnjih dvajset let, odkar smo samostojni, čeprav smo bili v času Jugoslavije veliko bolje uvrščeni, kot smo zdaj. To je, kot bi rekli, da Prešeren ni slovenski pesnik, ker je bil rojen v Avstro-Ogrski, ali da Miro Cerar ni bil olimpijski, svetovni in evropski prvak, ker je bil Jugoslovan. Malo poglejmo tudi nazaj. Cel kup ljudi je, ki bi jih bilo treba malo bolj spoštovati. A pri nas se takoj pozabi na vse, kar je kdo naredil," pravi Leskovar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.