Magazin > Film & Glasba & TV
7343 ogledov

Lady Gaga kljub napovedim ni uspelo

lady gaga
Združenje tujih dopisnikov Hollywooda je sinoči na 76. podelitvi filmskih in televizijskih nagrad zlati globus za najboljša filma leta razglasilo Bohemian Rhapsody v kategoriji drame in Green Book v kategoriji glasbenih filmov ali komedij.

Odmeva tudi zmaga Glenn Close oziroma poraz Lady Gaga v tekmi za najboljšo dramsko igralko. Rami Malek, znan iz serije Mr. Robot, je osvojil zlatega globusa za film režiserja Bryana Singerja o pevcu skupine Queen Bohemian Rhapsody, ob prejema kipca pa se je posebej zahvalil Freddyju Mercuryju, da mu je s svojim življenjem omogočil glavno vlogo njegovega življenja.

Green Book z Mahershalom Alijem v stranski in Viggom Mortensenom v glavni vlogi je imel pet nominacij, poleg nagrade za najboljši glasbeni film ali komedijo pa je zlatega globusa odnesel tudi Ali.

Film pripoveduje zgodbo o temnopoltem glasbeniku in belem šoferju ter telesnem stražarju v 60. letih prejšnjega stoletja.

Zlati globus za glavno moško vlogo v glasbenem filmu ali komediji je dobil Christian bale (Mož iz ozadja).

lady gaga | Avtor: Profimedia Profimedia

Nagrado za najboljšo igralko v glasbenem filmu ali komediji je dobila Olivia Coleman, ki igra kraljico Ano v filmu Najljubša, Glenn Close pa je bila razglašena za najboljšo igralko v drami (Žena) in je odnesla svoj že tretji zlati globus.

Lady Gaga je bila tako prikrajšana za nagrado v kategoriji, kjer je veljala za favoritinjo, dobila pa je kipec za najboljšo pesem.

lady gaga | Avtor: Profimedia Profimedia
Film režiserja Alfonsa Cuarona o varuški, ki ga je vzgajala v 70. letih prejšnjega stoletja v Mehiki je nakazal, da je eden najbolj resnih favoritov za oskarja za najboljši film leta, saj je poleg režiserskega zlatega globusa osvojil tudi nagrado za scenarij (Cuaron) in najboljši film v tujem jeziku (Španščina).

Bil bi tudi v igri za najboljšo filmsko dramo, če bi pravila Združenja tujih dopisnikov Hollywooda to dopuščala. Cuaron se je posebej zahvalil igralski novinki Yalitzi Aparicio, ki ga je navdušila s svojim delom.

Nagrado za življenjsko delo na področju filmske umetnosti Cecil B. DeMille je dobil slavni "The Dude" v filmu The Big Lebowski iz leta 1998 Jeff Bridges, ki se je zapletel v dolg zahvalni govor, vendar ga organizatorji niso upali prekiniti.

Zahvalil se je vsem sodelavcem v dolgi 70-letni karieri, ki jo je začel kot otrok in v slogu sproščenega Kalifornijca pozval vse naj pomagajo preusmeriti to barko sveta v bolj okolju in sicer prijazno smer.

Letos prvič so podelili tudi nagrado za življenjske dosežke v televizijski umetnosti in kot prva jo je dobila komičarka Carol Burnett po kateri je nagrada tudi dobila ime.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.