Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Lady Gaga, kraljica Madrida

1/22
Žurnal24 main
Čeprav je stala na odru v Budimpešti, je osvojila tudi oder v Madridu. Lady Gaga je letošnja zmagovalka podelitve evropskih nagrad MTV.

Na madridskem odru je tokrat stala razočarana gospodinja Eva Longoria Parker. Po dvoletni vladavini Katy Perry kot gostiteljice podelitve evropskih nagrad MTV je Eva nadaljevala v podobnem slogu, s preoblačenjem. Med drugim je oblekla tudi kreacijo, ki naj bi jo zanjo v garderobi "pustila Lady Gaga".

Trikrat hura za Lady Gaga
Iz Budimpešte se je morala trikrat javiti  Lady Gaga. Odnesla je nagrado za najboljšo pesem, za najboljšo žensko izvajalko in za najboljšo pop izvajalko. Pevka, ki je obžalovala, da se ni uspela udeležiti prireditve v Madridu, se je zahvalila vsem svojim oboževalcem in ekipi. "Dvajset tisoč malim pošastim", ki so stale pod odrom v Budimpešti, pa je napovedala še naprej noro dober koncert. "Hvala, ampak moram končati svoj nastop, drugače me bodo ubili. Spravite se z mojega odra," je končala zmagovalka letošnje podelitve.

Z manj zadovoljstva je občinstvo v dvorani sprejelo zmagovalca v kategoriji najboljši moški izvajalec, saj je bilo slišati kar nekaj žvižgov. Nagrado je prejel Justin Bieber, ki je bil na podelitvi tudi v vlogi tako imenovanega digitalnega gostitelja. Skrbel je za vse tiste, ki so dogajanje spremljali na twitterju in uradni spletni strani. To pa ni bila edina nagrada, ki jo je prejel Bieber, saj je prepričal tudi v kategoriji najboljši Push izvajalec.

Želim igrati v puščavi in jo razprodati.
Jon Bon Jovi

Iz Evinih rok skupini Bon Jovi
Gostiteljica večera Eva, sama oboževalka skupine, je imela čast podeliti nagrado za globalno ikono. Nagrada, ki so jo tokrat podelili prvič, je šla v roke skupini Bon Jovi. Zasedba je svoj pohod na svetovne odre začela v začetku 80. let in se do danes trdno usidrala v srca oboževalcev po vsem svetu. Prodali so več kot 120 milijonov albumov in vse kaže, da se še ne mislijo ustaviti. "Hvala, ker ste iz nas naredili ikone," je dejal Jon Bon Jovi in dodal, da še vedno delajo tisto, kar znajo, in to dobro. Prisotnim v dvorani in pred televizijskimi zasloni se je v španščini zahvalil bobnar Tico Torres in, pričakovano, požel bučen aplavz. Skupina je z miksom svojih uspešnic tudi zaključila letošnjo prireditev.

Posebna nagrada Shakiri
Skupina 30 Seconds to Mars je podelila nagrado Free Your Mind, ki pooseblja družbeno odgovornost, čut za sočloveka in dobrodelnost. Vse to po mnenju MTV-ja najbolj pooseblja Shakira, ki se že od svojega 18. leta udejstvuje na področju zagotavljanja izobrazbe tam, kjer ta ni samoumevna. Kot pravi pevka, brez izobrazbe ne bi bila tam, kjer je. Letos je med svetovnim nogometnim prvenstvom k sodelovanju privabila številna znana imena, ki so skupaj z njo in Waka waka pripomogli k cilju: dostopu do kakovostnejše izobrazbe za vse. Shakira se je zahvalila vsem, ki ji pri tem pomagajo.

Med nastopajočimi so bili tudi Kings of Leon, Katy Perry, Rihanna, Kid Rock, Miley Cyrus, Plan B in drugi.

Svojo deseto nagrado evropskih poslušalcev je prejel raper Eminem, ki je slavil v kategoriji najboljši hip hop izvajalec. Eminem se je v Madrid javil iz Brazilije. "V hotelski sobi sem našel to nagrado in ... upam, da je moja," je dejal raper.

Preostali nagrajenci
Nagrado za najboljši videospot je prejela Katy Perry za videospot California Girls. Skupina Paramore je slavila v kategoriji najboljši alter izvajalec. Iz rok Taylor Momsen je nagrado za najboljšo novo izvajalko prejela pevka Ke$ha. Najboljši rock izvajalci so 30 Seconds to Mars. Linkin Park so na trgu Puerta de Alcala dokazali, zakaj so prejeli nagrado za najboljši nastop v živo. Za najboljši nastop na svetovnih odrih so bili nagrajeni Tokio Hotel. Med evropskimi izvajalci pa je nagrado prejel Marco Mengoni, ki je spregovoril ekskluzivno za Žurnal24.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.