Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Lady Gaga podrla rekord

(Foto: Flynet) Žurnal24 main
Lady Gaga: po svetu so v prvem tednu po izidu prodali že več kot dva milijona albumov Born This Way.

Novi album Lady Gaga, Born This Way, je postal najhitreje prodajani album tega leta. Prvi dan – 23. maja – so v ZDA prodali 288 tisoč izvodov, v prvem tednu pa kar 1.108.000 izvodov. Album se je tako že v prvem tednu zavihtel na sam vrh lestvice Billboard 200 Album Chart.  Poleg tega so po svetu prodali več kot milijon izvodov albuma.

Album je že prvi teden pokosil konkurenco tudi v Veliki Britaniji: Gaga je prodala več izvodov kot ostalih top 10 glasbenih izvajalcev skupaj.

Singel Born This Way je pred tem postal najhitreje prodajani singel v zgodovini – po svetu so samo v petih dneh prodali milijon primerkov. Singel je poleg tega postal prvi, ki je že prvi teden pristal na prvem mestu lestvice Hot 100 in se na vrhu obdržal več kot mesec, kar je nazadnje uspelo Eltonu Johnu leta 1997 s Candle in The Wind. V minulem tednu sta se na ameriško lestvico Top 10 povzpela še dva nova singla z Gaginega novega albuma, in sicer Judas in The Edge Of Glory.

Lady Gaga je dobila tudi priznanje New York Timesa, kjer so zapisali, da album "hitro pride v ušesa in je evforično napihnjen – kot tudi preostala glasba, zaradi katere je zaslovela".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.