Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Lahek denar za Madonco

80 dni Slovenska kinoteka
S tremi filmi in performansom južnoafriške plesalke Mamele Nyamze se v Slovenski kinoteki ob 20. uri začenja 27. festival gejevskega in lezbičnega filma.

Nekateri filmi letošnjega Festivala gejevskega in lezbičnega filma se z novimi prijemi poglabljajo v večkrat obravnavane problematike, nekateri pa izpostavljajo spregledane težave, s katerimi se spopadajo glbt-osebe, zlasti najmlajša in najstarejša generacija.

Nocoj si lahko v Slovenski kinoteki ogledate tri filme, prvi bo na sporedu ob 20. uri.

Madonca (Drama, Slovenija, 2011)
Mlad fant se vrača z obiska pri svoji najboljši prijateljici – feghegici, ki mu je podarila Madonnino biografijo, vendar je ne sme odpreti pred božičem. Na poti skozi mesto sreča ljubljanskega brezdomca, ki ga prosi za drobiž. Toda, ali je to vse, za kar prosi? Kajti čez nekaj časa fant ponovno opazi brezdomca in dobi neprijeten občutek, da ga ta zasleduje ...

Lahek denar (Drama, Španija, 2010)
Jaime, mlad in seksi prostitut za moške, pride v hotelsko sobo, kjer ga čaka stranka. A kmalu ugotovi, da gre za nerazumljivo pomoto, saj ga hoče priletni moški najeti za povsem drugo uslugo – ubil naj bi njegovo ženo.

80 dni (Drama, Španija, 2010)
Sedemdesetletna Axun, ki živi v dolgoletni zakonski zvezi, izve, da je njen bivši zet v kritičnem stanju v bolnišnici. Ker njena hči živi v drugi državi, se Axun počuti dolžno vsaj tu in tam obiskati nesrečnega bivšega zeta. V bolniški sobi pa sreča čudaško žensko, ki obiskuje svojega brata, ravno tako v kritičnem stanju. Kmalu v njej prepozna Maite, prijateljico iz najstniških let, s katero se nista videli že celih petdeset let. Ženski počasi obujata nekoč pretrgano prijateljstvo, ki pa ima v novih, manj represivnih časih in v njunih zrelih letih nepredvidljivo nadaljevanje.

Cena vstopnice ni znana.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.