Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

Lars Von Trier nezaželen v Cannesu

Lars Von Trier Žurnal24 main
Danskega režiserja Larsa Von Trierja so zaradi izjav, izrečenih na tiskovni konferenci, razglasili za persono non grata.

Danskega režiserja Larsa Von Trierja, ki se je na canskem mednarodnem filmskem festivalu "proslavil" z izjavami, da je nacist in simpatizer Hitlerja, izrečenimi na tiskovni konferenci ob predstavitvi filma Melancholia, si je za nespametno potezo že prislužil takojšnjo izključitev.

"Festivalski svet režiserjev globoko obžaluje, da je Lars Von Trier festivalsko prizorišče izkoristil za izražanje nesprejemljivih in netolerantnih izjav, ki so v nasprotju z ideali človeškosti in radodarnosti, po katerih se ravnamo. Svet tovrstne izjave strogo obsoja in Larsa Von Trierja razglaša za persono non grata," so zapisali v izjavi.

Lars je med drugim na tiskovni konferenci dejal: isto razumem Hitlerja; mislim, da je naredil nekaj slabih stvari, seveda. Ampak čisto lahko si ga predstavljam na koncu, kako sedi v svojem bunkerju. Ni to, čemur bi človek rekel 'pozitivec', ampak veliko o njem mi je jasno, in do neke mere z njim sočustvujem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.