Magazin > Film & Glasba & TV
23 ogledov

Le kaj neki je videl batler?

Kaj je videl batler Matej Kristovič, SNG Maribor
Dan lahko s smehom zaključite ob erotični komediji Joea Ortona Pornoskop ali kaj je videl batler, ki jo bodo ob 20. uri v Kulturnem domu Medvode.

Angleški dramatik Joe Orton (1933-1967) je v kratki, toda uspešni karieri s svojimi škandaloznimi komedijami šokiral in zabaval občinstvo.

Komedija Kaj je videl batler se začne z avdicijo za službo tajnice pri psihiatru dr. Prenticeu. Da bi se dr. Prentice prepričal v fizično ustreznost bodoče tajnice, jo hoče še "strokovno" pregledati. Ob ženinem nenadejanem prihodu poskuša Prentice slečeno tajnico in sebe rešiti iz neprijetnega položaja, a situacija se s tem šele začne zapletati.

Pod igro se podpisuje režiserka Mateja Koležnik, ki vse od začetka devetdesetih let uspešno deluje tako v domačih kot tujih gledališčih, posebno odmevne pa so njene postavitve sodobnih besedil, za katere je dobila tudi številne nagrade.

Vstopnina vas bo stala 10 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.