Magazin > Film & Glasba & TV
2 ogledov

Le kdo je naslednji?

Kdo je naslednji? Bunker
V Stari mestni elektrarni Ljubljana si lahko ob 20. uri ogledate predstavo Kdo je naslednji?, ki odpira vprašanja o odgovornosti posameznika v sodobni družbi recesije, šoka, prekernosti, negotovosti in brezbrižnosti.

Kaj je dejanje, ki lahko prinese spremembo? Je demokracija samo prazen ritual neskončnih dialogov, ki ne vodijo nikamor? Kdo bo prevzel odgovornost in kaj naredil? Šel do konca? Je nasilje edina rešitev?

Predstava razgrinja to vprašanje v povezavi z dokumentarnim in fikcijskim pristopom. Kdo je naslednji? je sestavljen iz filma, glasbe, koreografije in ustvarja polje, v katerem se veliko igralcev in veliko imen pogaja o dejanju. Vključno z gledalci. Ni dvoma, da je nekaj treba narediti, nujno. Vprašanje pa je, kaj je treba narediti in kdo bo to naredil? Lahko naredimo kaj v gledališču? Je gledališče prostor za akcijo?

Vstopnine ni, zaželeni pa so prostovoljni prispevki.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.