Magazin > Film & Glasba & TV
27 ogledov

Le pazite se prevare

Prevara SiTi Teater
Oktobra je SiTi Teater s premiero intimne komične drame Prevara vstopil v novo sezono. Vnovič jo bodo uprizorili tudi nocoj ob 20. uri.

Prevara (1978) je intimna komična drama, ki govori o ljubenzenskem trikotniku treh glavnih protagonistov, literarnem založniku Robertu (Uroš Fürst), njegovi ženi Emi (Maša Derganc), ki vodi galerijo in njenemu ljubimcu Jerryju (Jernej Šugman), literarnem agentu, Robertovemu sodelavcu in najboljšemu prijatelju še iz študentskih let.

Minimalističen dialog vas skozi retrogardno nanizane prizore od leta 1977 pa nazaj do leta 1968, ko se afera med ljubimcema začne, popelje na tragikomično razgradnjo izdaje ljubezni in prijateljstva. Prav potek zgodbe od konca proti začetku omogoča gledalcu nemoralistično in humorno spremljanje zgodbe, pri čemer gledalec že od začetka ve, kako se zgodba razplete in z natančo odmerjenimi informacijami v prizorih razkriva, kako se je vse skupaj začelo.

In prav to je gonilo dramatičnosti in komičnosti zgodbe, ki je stara kot človeštvo.

Za vstopnico boste odšteli od 13,5 evra do 15 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.