Magazin > Film & Glasba & TV
184 ogledov

Legendarne šale na Viktorjih

Scena 19.03.12, viktorji, slon in sadez, foto: benjamin kovac
1/4
Benjamin Kovač
Najboljše šale iz podelitve nagrad Viktorjev so definitivno tiste, ki jih je uprizoril Jurij Zrnec. Vendar pa so tudi drugi voditelji zabavali gledalce s svojimi šalami, ki so se nam za vedno vtisnile v spomin.

Viktorje, nagrade za medijske dosežke in dosežke v popularni kulturi, v Sloveniji revija Stop podeljuje že od leta 1982. Podelitev je vodilo že veliko različnih obrazov, a le nekateri so se nam zares vtisnili v spomin.

Najbolj se seveda vsi spomnijo igralca in komika Jurija Zrneca, ki je s svojimi skeči in humorjem prvič navdušil leta 2003. Prireditev je vodil skupaj z igralko Tjašo Železnik. Takrat nas je igralec nasmejal s komentiranjem teka Jolande Čeplak in Marie Mutole. Naslednje leto je Viktorje vodil Bojan Emeršič kot mesar Zmago Batina. Tudi tisto leto se je na odru pojavil Jurij Zrnec, ki je skupaj z Emeršičem odigral kratek skeč. Igral je namreč mesarjevega domačega ljubljenčka – pujska Edija.

Dve leti po legendarnih Viktorjih z Emeršičem, se je igralec spet vrnil v voditeljske vode. A tokrat je Viktorje vodil sam. Tistega leta se nam je v spomin najbolj vtisnil skeč z naslovom Gora zlomljen hrbet, ki ga je posnel s Sebastianom Cavazzo in Petrom Mankočem. Istega leta so slovenski igralci uprizorili tudi slovensko različico Gospodarja prstanov. Legendarni Janez Škof se je prelevil v stvor Golum in navdušil s svojim nastopom.

Leta 2009 je podelitev slovenskih nagrad za medijske dosežke vodil štajerski igralec Tadej Toš, ki je navdušil s pesmijo Mala terasa, kjer je opeval Ljubljano pod vodstvom Zorana Jankoviča in se dotaknil tudi problema brezplačnega parkiranja v prestolnici. Dve leti kasneje, leta 2011, je Viktorje vodilo več obrazov. To so bili: Boris Kobal, Gojmir Lešnjak – Gojc, Slon in Sadež, Vid Valič, Lado Bizovičar, Jonas Žnidaršič in Zoran Predin. Tisto leto so se Viktorji vrteli okoli referenduma o istospolnih partnerjih ter o njihovih pravicah do posvojitve otrok. Boris Kobal je povzročil paniko, saj je nosil majico, na kateri je pisalo "ZA" in nekateri so se pritoževali, da je s tem kazal svoje preference na referendumu. Bizovičar, Zrnec, Valič in nekateri drugi so naredili skeč Gaylieni, ki so satirično prikazali, kako nekateri ljudje vidijo geje ter da jim predstavljajo grožnjo pri posvojitvi otrok.

Letošnje Viktorje bo že četrtič vodil Bojan Emeršič, ki pravi, da je dovolj star, da se mu ni treba več skrivati za masko. Letošnji Viktorji bodo na sporedu v soboto 18. aprila.

Komentarjev 1