Magazin > Film & Glasba & TV
21 ogledov

Legendarno z Nazareth in Wishbone Ash

Nazareth Arhiv organizatorja
Dobra novica prihaja iz sveta rocka. Koncert skupine Wishbone Ash, ki je bil napovedan 7. junija v Križankah, bo zdaj združen s koncertom Nazareth, ki bo temelje Križank tresel 20. septembra 2012 od 19. ure dalje.

Po glasbenem poletju se obeta tudi pestra koncertna jesen. 20. september bo pravi praznik za vse ljubitelje legend starega rocka, zasedb Nazareth in Wishbone Ash, ki prihajata iz Velike Britanije.

Nazareth, rock legenda, doma iz škotskega mesta Dunfermline, se na slovenski oder vrača po 17 letih. Za seboj imajo 22 studijskih albumov, njihov prelomni z naslovom Hair of The Dog iz leta 1975 pa jih je z balado Love Hurts – sicer priredbo The Everly Brothers – zapisal v ligo najbolj pomembnih rock izvajalcev vseh časov in jim zagotovil mednarodni sloves.

Nič manj znani niso Wishbone Ash, ena tistih skupin, ki je ni mogoče pospraviti v določen žanrski predalček. Gre namreč za skupino, ki je v svoji glasbi raziskala vse možne aspekte zgodnjega britanskega rocka 70. let, ne da bi se tesneje oklenila katerega izmed njih. Fantje, ki k nam prihajajo po 20 letih, zvenijo kot progresivna rockerska skupina Yes, kot space rockerji tipa Pink Floyd, kot hard rock skupina Led Zeppelin ali pa boogie band v stilu Ten Years After.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.