Magazin > Film & Glasba & TV
58 ogledov

Lent ob reki, rock ob gori

Macy Gray Reuters
Na Štajerskem se danes prebuja Lent, na Tolminskem Gora Rocka.

"Vreme nam je v zadnjih dneh služilo, tako da smo lahko profesionalno pripravili vsa prizorišča," je dan pred odprtjem največjega poletnega festivala v Sloveniji za Žurnal24 pojasnil Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor in Festivala Lent. Danes se namreč z dvigom festivalske zastave ob 11. uri začenja 20. Festival Lent, ki bo dodatno oživel dogajanje v mestu do 7. julija. Na 35 prizoriščih po vsem mestu se bo zvrstilo več kot 1.200 dogodkov, v Narodnem domu Maribor pa priznavajo, da so imeli letos kar nekaj težav pri pridobivanju donatorskih in sponzorskih sredstev za festival, saj se kriza pozna veliko bolj kot prejšnja leta. Ker finančne konstrukcije, ki je vredna okoli 2,5 milijona evrov, še nimajo zaprte, pozivajo donatorje, naj jim "primaknejo še kak evro".

Zapleti s Parkom doživetij

Med bolj priljubljenimi točkami za družine je Park doživetij, kjer ni šlo brez zapletov za postavitev v mestnem parku, saj so organizatorji tako kot prejšnja leta imeli težave s pridobivanjem vseh dovoljenj zavoda za varstvo kulturne dediščine. "Vse leto smo sodelovali z njim. Pogledali smo skoraj vsako drevo, kam lahko kaj postavimo, in tudi letos so zapleti," je včeraj za Žurnal24 pojasnil Rukavina, ki bo Park doživetij odprl, tudi če ne bo dovoljenja.

Vsa planota živi za Goro Rocka

Na drugem koncu Slovenije, natančneje na Šentviški planoti na Tolminskem, pa bo odmeval rock. V tridnevnem festivalu Gora Rocka, ki se začenja danes, organizatorji stavijo na domača glasbena imena. "Na odru bodo slovenske rock skupine in dve hrvaški, Let 3 in Prljavo kazalište," je o festivalu, ki se je baje odlično prijel med domačini, povedal Matjaž Kosmač. "Prvo leto smo začeli skromno, s tremi lokalnimi bendi in majhnim odrom. Vmes smo nabirali kilometrino in z novimi izkušnjami izboljšali organizacijo; tako smo zrasli v pravi festival. Vsa planota živi za Goro Rocka. Lani je bilo odlično – kar šest tisoč obiskovalcev. Vreme nas ne skrbi, imamo vse vajeti v rokah," je bil samozavesten Kosmač. Organizirajo tudi možnost taborjenja, poceni kosila, brezplačen zajtrk, športne dejavnosti, kulturne predstave in še kaj.

 





Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.