Magazin > Film & Glasba & TV
29 ogledov

Lentanje do onemoglosti

Rambo Amadeus MuzikaHR
Festival Lent. Pod geslom Lentajmo skupaj več kot 400 prireditev.

Prihodnji petek bo Maribor zaživel v duhu Festivala Lent, ki vsako leto močno spremeni urbano življenje ter z več kot 400 prireditvami mesto preobrazi v živahno kulturno in družabno središče.

"Od glasbenih vrhuncev velja omeniti naslednje: Jimmy Cliff, Monster Magnet, Asian Dub Foundation, zvezdnika Rolling Stonesov Darryl Jones in Will Calhoun, Living Colour v zasedbi Black Storm Riders in The Zawinul Syndicate, ki bodo koncertirali na rojstni dan pokojnega Joeja Zawinula," našteje Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor, kjer 2,5 milijona evrov vreden festival že 19. leto tudi organizirajo.

"Na Jazzlentu nas bodo v etno ritmih navdušili Trilok Gurtu, prihajajo Vlatko Stefanovski z novim projektom in zasedbo ter trubači v Balkan Brass battle," povzema Rukavina. Na Glavnem odru bo nastopila tudi Carmina Slovenica, na presenečenje številnih pa letos ne bo Đorđa Balaševića.

Več novosti, utečen program
Novost bo prizorišče v Udarniku, kjer bodo na svoj račun prišli ljubitelji elektronske glasbe, zaradi prenove Minoritov pa se after partyji selijo v klub Satchmo.

Nov je tudi festival ulične prehrane, ki bo med 1. in 3. julijem, zagotovo pa ne bo razočaral Folkart. "Prihajajo izjemni Bolgari in ne nazadnje folkloristi iz Irske, kjer se je razvil Riverdance," napoveduje producentka Alenka Klemenčič.

Pester bo tudi program uličnega gledališča in otroškega art kampa, ki se letos lokacijsko širi, v Vetrinjskem dvoru pa bo prvič kot stand up komik nastopil Rambo Amadeus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.