Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Leonard Cohen se vrača v Ljubljano

Leonard Cohen EPA
Vsestranski glasbenik Leonard Cohen bo 25. julija v dvorani Stožice znova nastopil pred ljubljanskim občinstvom.

Glasbenik, ki se je po 15-letni odsotnosti na odre vrnil leta 2008, je v naši prestolnici nastopil že leta 2010, ko je obiskovalce v razprodanih Stožicah zabaval skoraj štiri ure. Zanimanje občinstva, da vidi, posluša in uživa tega edinstvenega pisatelja, poeta, šansonjerja in zelo vplivnega umetnika na vse generacije svetovne popularne glasbe, ne pojenja, so zapisali organizatorji in dodali, da o tem pričajo številni razprodani koncerti.

V svoji šest desetletij dolgi karieri je Cohen nanizal vrsto uspešnic, kot so Suzanne in So Long, Marianne z njegovega prvenca Songs of Leonard Cohen ter Dance Me to the End of Love in I'm Your Man. V začetku leta 2012 je Cohen, ki je doslej podpisal 12 studijskih albumov, izdal svojo zadnjo ploščo Old Ideas, ki je naletela na zelo dobre kritike. Po nastopu v Ljubljani bo Cohen 2. avgusta nastopil še v puljski Areni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.