Magazin > Film & Glasba & TV
45 ogledov

Leto, ko so dopolnili 70 let

Mick Jagger Rolling Stones Reuters
Rolling Stones. Kmalu pradedek Mick Jagger in nesmrtni Keith Richards v klubu 70-letnikov.

V sredo je še drugi zaščitni znak Rolling Stonesov dopolnil 70 let. Kitarist Keith Richards, ki je bil desetletja prvi na seznamu rock zvezdnikov, ki bodo kmalu umrli, je šel celo na pogrebe nekaterih svojih zdravnikov, ki so ga opozarjali, naj bolj pazi na svoje zdravje. Nesmrtnemu kitaristu pravijo tudi človeški laboratorij. Na odru pa, po 50 letih delovanja skupine, deluje bolj srečen kot kdajkoli. Pravkar so izdali DVD z naslovom Sweet Summer Sun (Sladko poletno sonce), kar je sicer besedna zveza iz pesmi Loving Cup z dvojnega albuma Exile on Main Street (1972), naslednje leto pa se spet (ja, spet) odpravljajo na svetovno turnejo, ki tokrat nosi ime On Fire. Ja, na nečem pri teh letih morajo biti – droge odpadejo, tako da bo moral zadoščati ogenj.

Razpon od 64 do 77 let

Richardsov prižigajoči se dvojček (referenca na njun producentski psevdonim The Glimmer Twins), peterpanovski frontman Mick Jagger, je 70 let dopolnil že julija. Prihodnje leto bo postal pradedek, saj je noseča njegova vnukinja Assisi, hči Jade Jagger, ki se je rodila njemu in Bianci Jagger v 70. letih. In začuda se še vedno “giblje kot Jagger”. Metronom benda – vedno točni, jazzovsko navdihnjeni, urejeni gospod Charlie Watts – pa je prag sedmih desetletij prestopil že pred dvema letoma. Njihov originalni basist Bill Wyman, ki je skupino zapustil v zgodnjih 90. letih, pa bo čez tri leta ujel že mejo 80 let – 24. oktobra je namreč dopolnil 77 let. Drugi kitarist Ronnie Wood, ki se je skupini pridružil zadnji, je proti preostalim pravi mladenič, saj mu do 70 let manjkajo še štiri leta. Njegov predhodnik Mick Taylor, ki je zadnje čase na njihovih koncertih spet redni gost, pa je še mlajši, saj je letos dopolnil “komaj” 64 let.

Mlade, mlajše in še mlajše

So pa, kot narekujejo stereotipni trendi rock zvezdnikov, zato toliko mlajše njihove življenjske sopotnice. Čez plot skakajoči Mick, ki naj bi se tokrat res ustalil in umiril, je po Jerry Hall (57), Luciani Morad (44) in Sophie Dahl (36) našel srečo pri modni oblikovalki L'Wren Scott (46); njuna romanca namreč traja že kar 12 let, kar je za Jaggerja že svojevrsten rekord, Scottovo pa naj bi oboževale tudi Mickove hčerke. Keith se je leta 1983 poročil z manekenko Patti Hansen (57), s katero živi še dandanes in ji je posvetil tudi nedavno izdano biografijo Life. Ronnie se je po ločitvi od Jo Wood (58) posvečal komaj 18-letni natakarici Ekatarini Ivanovi, kmalu pa naj bi za roko zaprosil gledališko producentko Sally Humphreys (36). Wyman je konec 80. let zasenčil vojno med Jaggerjem in Richardsom, ko je pri 47 letih poročil 18-letno Mandy Smith in priznal, da sta par že nekaj let. Leta 1991 sta se z Mandy ločila in že leto kasneje se je poročil s takrat 34-letno igralko Suzanne Accosta, s katero živi še danes, rodili pa so se jima trije otroci. Najstaromodnejši od vseh je kakopak bobnar Watts, ki je še vedno poročen s svojo prvo ženo Shirley Ann Shepherd, s katero sta se poročila leta 1964 (prihodnje leto bosta praznovala zlato poroko) in je od njega celo starejša – 11. septembra je namreč dopolnila 75 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.