Magazin > Film & Glasba & TV
24 ogledov

Letos brez Melodij morja in sonca

Lani so slavili Jazz Station. (Foto: Janez Muzic) Žurnal24 main
Poletnega festivala Melodije morja in sonca letos ne bo. Razlog za odpoved je nacionalna televizija, ker je predolgo odlašala z odločitvijo o sodelovanju.

Občina Piran kot lastnica blagovne znamke festivala Melodije morja in sonca z obžalovanjem sporoča, da letošnjega 32. festivala v portoroškem Avditoriju ne bo.

 

Zapletlo se je pri čakanju na podpis pogodbe, ki naj bi jo pripravila Avditorij Portorož in RTV Slovenija. Kljub večkratnim pozivom predstavnikov Občine Piran, naj pogodbo vendarle pripravijo za podpis, se to ni zgodilo.

Kriva nacionalka

Na začetku marca je Občina Piran na generalnega direktorja RTV Slovenija naslovila pisno vprašanje, zakaj še ni pogodbe, a odgovora do danes ni dobila. Občina Piran je zadnji dan marca sicer dobila le ustno izjavo generalnega direktorja Antona Guzeja, da pri projektu MMS letos RTV Slovenija ne bo sodelovala, a brez posebne obrazložitve.

 

Ker je RTV Slovenija predolgo odlašala z dokončno odločitvijo o sodelovanju, je občina žal zamudila vse roke za dogovarjanje z drugimi televizijskimi hišami in zato sprejela odločitev, da festivala letos ne bo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.