Magazin > Film & Glasba & TV
25 ogledov

Letos več sreče in denarja

Britanska alternativna skupina The Subways je po besedah Keka najprej postavila Žurnal24 main
Guano Apes, The Subways, The Toasters in S. A. R. S. prihajajo na festival.

Zasedbi Guano Apes in The Subways bomo lahko slišali na Rock Otočcu, so – potem ko smo koncerta pred kratkim napovedali v Žurnalu24 – potrdili organizatorji. Na dolenjskem glasbenem festivalu bo sicer od 1. do 3. julija nastopilo približno 40 glasbenih zasedb iz Slovenije in tujine.

"Ni vse odvisno od sreče, ampak tudi od doslednega dela."

Letos več za glasbo
“Kdo je tisti, ki nam ga na koncu uspe dobiti, je veliko odvisno tudi od sreče oziroma od tega, kako imajo glasbeniki postavljeno turnejo. Čeprav imajo Guano Apes naslednji dan koncert na Finskem, bodo nastopili pri nas,” pravi programski vodja Rock Otočca Franci Kek in dodaja, da se je festival s podobno kakovostnim programom nazadnje ponašal leta 2001, ko so nastopili The Fun Lovin' Criminals, Living Colour in Asian Dub Foundation.

Organizatorji so letos za glasbeni program festivala namenili za 30 odstotkov več sredstev kot lani. Na festivalu bodo med drugim svojo 30-letnico praznovali newyorški ska prvaki The Toasters, nastopila pa bo tudi srbska družbeno angažirana zasedba S. A. R. S., ki v zadnjem času poleg tega, da je zelo priljubljena na območju nekdanje Jugoslavije, osvaja MTV-lestvice.

15 let je velik dosežek
Festival sicer praznuje 15-letnico. “Ni vse odvisno od sreče, ampak tudi od doslednega dela. Če ne bi bilo tega, Rock Otočec letos ne bi bil že 15. zapovrstjo. To je eden od večjih dosežkov,” še pravi Kek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.