Magazin > Film & Glasba & TV
41 ogledov

Lezbično dansko dekle

Gwyneth Paltrow bo kot Danka nastopila namesto Charlize Theron. Foto: Flynet/JLP Žurnal24 main
Prva sprememba spola na svetu zdaj tudi v filmu.

V drami The Danish Girl, posneti po romanu Davida Ebershoffa, bo Gwyneth Paltrow v ljubezenskem razmerju z Nicole Kidman.

Skupaj do konca

Zgodba o Danki, ki si je kot prva na svetu dala spremeniti spol, govori o življenju Lili Elbe (Nicole Kidman). Rojena kot Einar Mogens Wegener si je najprej spremenila ime, kar pa ni zadostilo njene potrebe po tem, da bi postala ženska. Tega tudi ni storila ena operacija, saj je Lili Elbe hotela biti ženska v celoti. Po štirih operacijah, v katerih so ji odstranili penis in moda ter implantirali jajčnike, bi ji morali vstaviti še maternico, da bi lahko rodila. Zadnji poseg je bil za njo usoden.

Med spremembo spola je Elbejevi, ki je bila v bistvu interseksualka, saj so kirurgi v njenem telesu med operacijami našli tako ženske kot moške spolne organe, nenehno stala ob strani njena partnerica, umetnica Gerda Gottlieb Wegener Porta, ki jo bo v drami The Danish Girl uprizorila Gwyneth Paltrow.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.