Magazin > Film & Glasba & TV
1 ogledov

Life®anti in avantgardni divji zahod

Liferanti Urška Boljkovac, Gledališče Glej
Marca letos je premierno uprizoritev doživel gledališki projekt z naslovom Liferanti, ki ga bodo ob 20. uri znova uprizorili v Slovenskem narodnem gledališču v Novi Gorici.

Life®anti so, kot rečeno, gledališki projekt, serija gledaliških dogodkov. So besedilo, ki je nastalo na podlagi polemičnih časopisnih člankov, objavljenih v časniku Slovenski narod davnega leta 1900.

Life®anti so borba, spopad Titanov, fosil slovenske kulturne zgodovine, odkrit, da bi osvetlil današnji čas. Gre za secesijo, blatenje, novice, oglaševanje. So tudi divji zahod naše kulturne zgodovine in sedanjosti, saj se dogajajo v obdobju "ločitve duhov", ostrih strankarskih ideoloških nasprotij, ki so ponujala in ponujajo jasnejše pa tudi mračnejše poglede v kulturno in občo prihodnost.

Life®anti so igra s petjem ter avtorski in režijski prvenec, so avantgarda in  tradicija. So zgodovina, ki noče biti pozabljena.

Za vstopnico boste odšteli 13 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.