Magazin > Film & Glasba & TV
39 ogledov

Life®anti in avantgardni divji zahod

Liferanti Urška Boljkovac, Gledališče Glej
Ob 20. uri si lahko v Slovenskem narodnem gledališču Nova Gorica ogledate odprto vajo predstave Life®anti, ki ji bo sledil pogovor z ustvarjalci.

Life®anti so, kot rečeno, gledališki projekt, serija gledaliških dogodkov. So besedilo, ki je nastalo na podlagi polemičnih časopisnih člankov, objavljenih v časniku Slovenski narod davnega leta 1900.

Life®anti so borba, spopad Titanov, fosil slovenske kulturne zgodovine, odkrit, da bi osvetlil današnji čas. Gre za secesijo, blatenje, novice, oglaševanje. So tudi divji zahod naše kulturne zgodovine in sedanjosti, saj se dogajajo v obdobju "ločitve duhov", ostrih strankarskih ideoloških nasprotij, ki so ponujala in ponujajo jasnejše pa tudi mračnejše poglede v kulturno in občo prihodnost.

Life®anti so igra s petjem ter avtorski in režijski prvenec, so avantgarda in  tradicija. So zgodovina, ki noče biti pozabljena.

Vstop je prost!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.