Magazin > Film & Glasba & TV
30 ogledov

LiFFe in Harry? Gremo mi v kino!

Gremo mi po svoje (Foto: Kolosej)
1/5
Žurnal24 main
November bo nedvomno pravšnji za posedanje v kinematografih. Poleg Liffa na velika platna prihaja kar nekaj uspešnic, zato gremo mi v kino!

Še en slovenski film to jesen v kinematografe (Kolosej, Planet Tuš) prihaja 4. novembra. Gremo mi po svoje je naslov mladinske komedije režiserja Mihe Hočevarja, v kateri taborniško starešino igra Jurij Zrnec.

Ali greste po svoje ali pa izberete Wall Street: Denar nikoli ne spi, ki na velika platna (Kolosej, Planet Tuš) prihaja isti dan. Če vas lahke punce zanimajo bolj kot denar, je 11. november pravi dan za kino (Kolosej, Planet Tuš). Lahka punca je romantična komedija, polna zmešnjav in srednješolskih čenč. Med številnimi ljubezenskimi spletkami in prevarami se znajde tudi Tamara Drewe (18. november, Kolosej, Planet Tuš), ki ji idilično vaško življenje povzroči nepregledni čustveni kaos. Za romantike v koloseje po Sloveniji 25. novembra prihaja še romantična komična drama Romance med prijatelji, v Planet Tuš pa romantična komedija Lomilec src.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Neustavljivi Harry Potter
Od 25. novembra boste s sedežev Koloseja in Planeta Tuš lahko trepetali ob akcijskem trilerju Neustavljiv režiserja trilerjev Top Gun, Deja Vu in Državni sovražnik Tonyja Scotta. Srhljiva zgodba je osnovana po resnični zgodbi o pobeglem vlaku, polnem strupenih in vnetljivih snovi.

Prvi del zaključka magične sage Harry Potter in Svetinje smrti pa v kinematografe po Sloveniji prihaja 18. novembra. Harry Potter in njegova prijatelja Ron ter Hermiona se znajdejo med najbolj iskanimi čarovniki, saj si je zlobni lord Mrlakenstein pokoril ministrstvo za čaranje in skuša odstraniti vse, ki ogrožajo njegovo vladavino.

Letošnji LiFFe z novo lokacijo in sekcijo
Linhartova dvorana, Kosovelova dvorana, Kinodvor, Kinoklub Vič, Slovenska kinoteka in Kolosej Maribor bodo med 10. In 21. novembrom gostili 21. ljubljanski mednarodni filmski festival. Lokacijam se letos pridružuje še Kino Šiška. Prihaja pa še novost med programskimi sekcijami. V sekciji Kino-integral boste lahko namreč videli kratke eksperimentalne filme.

biutiful | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Letos se bo za nagrado vodomec v sekciji Perspektive potegovalo deset filmov, med katerimi je tudi domači režiser Vlado Škafar s filmom Oča. V tej sekciji bodo na ogled denimo francoski film Ljubimca na begu (Au voleur) Sarah Leonor v Locarnu, mehiški Na morje! (Almar), ki ga podpisuje Pedro Gonzalez-Rubio, v Rotterdamu in ameriški film Na sledi očetu (Winter's Bone) Debre Granik, ki je prejel veliko nagrado žirije na festivalu Sundance.

Največ zanimanja med občinstvom vedno znova pritegne sekcija Predpremiere. Letos so se vanjo uvrstili filmi, kot so Ču do vi to (Biutiful) mehiškega režiserja Alejandra Gontaleza Inarrituja, koprodukcijski Lurd (Lurdes) Jessice Hausner, tajski film in zadnji dobitnik zlate palme v Cannesu Stric Boonmee se spominja (Loong Boonmee raleuk chat), z zlatim beneškim levom nagrajeni film Tam nekje (Somewhere) Sofie Coppola in stalnica ljubljanskega filmskega festivala, Britanec Mike Leigh s filmom Še eno leto (Another Year).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.