Magazin > Film & Glasba & TV
16 ogledov

Liffe je imun za splet

Med Liffovimi gosti iz nekdanje Jugoslavije bo tudi režiser filma Besa Srđan Kar Žurnal24 main
21. Liffe. Le 13 dni in več kot sto filmov. Kako sploh izbrati ...

Danes se v Cankarjevem domu uradno začenja 21. Ljubljanski mednarodni filmski festival, ki bo filmske sladokusce v Ljubljani in Mariboru gostil do 22. novembra.

Ker je pri 11 sekcijah, v katerih se bo skupno zvrstilo prek sto filmov, težko izbrati tiste prave, sploh pa tiste, do katerih se je težje dokopati po alternativnih poteh, smo za priporočila pobarali programskega direktorja festivala Simona Popka. "Lahko rečem, da na spletu ne boste dobili večine filmov, ki so na Liffu. Na spletu se dobi vsa komercialna, ameriška roba, dvomim pa, da se dobi indijski ali kazahstanski film, ki je recimo na Liffu razprodan."

Simon Popek | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Los Angeles skozi film bi po mojem mnenju moral videti vsak zagrizen filmofil, še posebno pa ljubitelj ameriškega filma.
Simon Popek o enem od svojih najljubših filmov na Liffu
Spet rekordna predprodaja

Če kaj, je po Popkovih besedah na spletu mogoče dobiti filme starejšega datuma, filme, ki jih Liffu ni uspelo dobiti lani in so na sporedu letos, in filme iz sekcije Ekstravaganca, "ker gre za žanrske stvaritve, ki imajo na spletu precej obsežno fanovsko bazo".

Nezakonito spletno presnemavanje datotek se Liffu, kot pravi Popek, ne pozna, saj "kaže, da bo letos spet rekordna predprodaja. Lani je bilo v predprodaji prodanih več kot 30 tisoč vstopnic, letos pa bomo to vsaj izenačili, tako da je Liffe očitno imun za splet."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.